Članice
Share

ŽKK Athlete Celje je podaljšal pogodbi z Almo Potočnik in Lariso Ocvirk. Obe sta imeli še sklenjeni pogodbi do konca sezone 2016/2017, vendar je vodstvo kluba podpisalo novi 4 letni pogodbi, ki se iztečeta po sezoni 2019/2020.


ALMA POTOČNIK  (1997, 172 cm) – v našem klubu odigrala že 4 sezone in osvojila 4 naslove državne prvakinje, 3 pokalne lovorike, 4 naslove mladinske državne prvakinje ter 2 naslova kadetske državne prvakinje. 2x je bila s celjskim klubom udeleženka zaključnega turnirja Jadranske lige. Leta 2011 s slovensko kadetsko reprezentanco udeleženka kadetskega evropskega prvenstva B divizije, na zadnjih dveh mladinskih evropskih prvenstvih A divizije s Slovenijo deseta (2014 – Portugalska) in peta (2015 – Slovenija).

Potočnik-Alma-217x300

Alma Potočnik: “Zelo sem vesela in zadovoljna, da smo s klubom podaljšali pogodbo. V teh štirih letih, ki sem jih preživela v Celju sem pridobila veliko košarkarskega znanja in se hkrati imela zelo lepo. Klubu se zahvaljujem za zaupanje in vso podporo. Upam, da bo tako tudi naprej. Želim si, da bi bila zdrava in da bi s klubom dosegli še veliko lepih rezultatov.”


LARISA OCVIRK (1997, 187 cm) – v ŽKK Athlete Celje odigrala štiri sezone. 4 x državna prvakinja Slovenije, 3 x pokalna zmagovalka, 4x mladinska državna prvakinja ter 3x kadetska državna prvakinja ter 2x udeleženka zaključnega turnirja Jadranske lige. S slovensko kadetsko reprezentanco je igrala že na treh kadetskih evropskih prvenstvih B divizije, zadnja tri leta članica slovenske mladinske reprezentance na evropskih prvenstvih A divizije – (2013 HRVAŠKA – 12. mesto, 2014 PORTUGALSKA – 10. mesto, 2015 SLOVENIJA – 5. mesto).

Ocvirk Larisa

Larisa Ocvirk: “Vesela sem da sem z klubom podaljšala pogodbo saj imam tukaj odlične pogoje za delo in napredovanje. V prihodnji sezoni pričakujem še večji individualni kot tudi kolektivni napredek.”


borutkop

Borut Kop, podpredsednik ŽKK Athlete Celje: “Larisa Ocvirk in Alma Potočnik sta igralki na kateri naš klub prihodnjih letih še kako resno računa. Prepričani smo, da bosta v prihodnosti pomembno zaznamovali tako slovensko klubsko kot reprezentančno košarko, zato smo podpisa novih štiriletnih pogodb zelo veseli. S tema dvema podaljšanjema pogodb imajo vse naše igralke, letnice 97 in mlajše večletne pogodbe, s čimer ima naš klub zagotovljeno ekipo še za nekaj naslednjih sezon. To nas navdaja z velikim optimizmom, saj gre za izjemno nadarjeno ekipo, ki v prihodnjih letih zagotovo lahko doseže odlične rezultate.”


logo athlete uporabi