Članice
Share

Prva ekipa ŽKK Athlete, ki jo vodita trener Damir Grgič in njegov pomočnik Žane Bortek, je danes odigrala prijateljsko tekmo v Poreču, ko je nasproti stal Novosibirsk. Slednji je v pretekli sezoni zasedel osmo mesto v prvi ruski ligi, tokrat pa zasedbo Athleta premagal z 78:72.

Novosibisrk igra Fiba cup, njegov dres pa nosita sedaj že nekdanja igralka Budućnosti Radovićeva in pa tudi Mayombo iz Belgije ter 200 centimetrov visoka Bolskayova, ki prihaja iz Belorusije. Ruski nasprotnik je bil v tem delu priprav za našo ekipo več kot dobrodošel nasprotnik, tekma pa je bila za varovanke trenerja Damirja Grgiča zagotovo nova, predvsem pa lepa izkušnja ter šola za naprej. Nasprotnice so uvodno četrtino dobile za točko (19:18), drugo za deset (22:12), tretja pa je za štirinajst točk pripadla Athletu (27:13). Rusinje so zadnjo dobile s 24:15.

Strelke za Athlete: Maja Erkič 19 točk, Marica Gajić 15, Eva Lisec 14, Rebeka Abramovič 11, Alma Potočnik 4, Ivana Dojkić in Larisa Ocvirk 3, Tina Jakovina in Annamaria Prezelj 2.

Zadnji vikend v tem mesecu zasedbo Athleta čaka turnir prvakov držav nekdanje skupne države, ki bo odigran v Zenici.