Članice
Share

19. ZMAGA V DRŽAVNEM PREVSTVU


Celjanke, ki jih konec tedna čaka nastop na zaključnem turnirju WABA lige, ostajajo neporažene tudi po 19. tekmi v tej sezoni državnega prvenstva. Varovanke Damirja Grgića so zmagale na gostovanju pri ljubljanski Iliriji, ki je bila devetič v tej sezoni neuspešna.

1. SKL za ženske, 5. kolo 2. dela:

Torek, 20. marec:
AKSON ILIRIJA : CINKARNA CELJE 45:84 (18:27, 7:16, 14:21, 6:20)

Mičunović 19 (6 skokov), Draganič 9, Vrečer 8; Slonjšak 23, Stefanoski 14, Friškovec 12 (10 skokov).

STATISTIKA
 


Aktualne državne prvakinje so zasluženo zmagale še 19. zapored, saj so vodile skozi celotno srečanje. Tekmo so celjske košarkarice odprle z odlično igro v napadu, v prvih desetih minutah so dosegle 27 točk, na drugi strani so jih Ljubljančanke zmogle 18. Do polčasa se je prednost Celja zvišala na +18. Tudi v drugem polčasu so gledalci spremljali podobno sliko. Ilirijanke niso našle odgovora na igro razigranih aktualnih državnih prvakinj, ki so v drugih dvajsetih minutah dosegle dvakrat več točk od svojih nasprotnic. Celjanke so tako zabeležile še četrto zmago na četrtem medsebojnem obračunu v tej sezoni. Ilirija je zbrala 19 skokov manj od celjskih košarkaric.

Iva Slonjšak je bila s 23 točkami prva strelka srečanja v Ljubljani, Eva Stefanoski je pristavila 14 točk. V ekipi Akson Ilirije je bila strelsko najbolj razpoložena Ela Mičunović, ki je 19 točkam dodala šest skokov. Maja Draganič je zabeležila 9 točk.

Akson Ilirija bo naslednjo tekmo v 1. SKL odigrala 25. marca proti Mariboru, dva dni kasneje pa bodo Ilirijanke gostile Triglav. Cinkarna Celje bo 28. marca odigrala tekmo šestega kola proti Domžalam.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
Čestitke Celju za zmago. Priložnost so dobile vse igralke in jo tudi korektno izkoristile. Celjankam želim veliko uspeha na zaključnem turnirju WABA lige.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Solidna tekma mojih varovank, ki jim čestitam za zmago. Čestitke tudi ekipi Ilirije za korektno tekmo.