Članice
Share

V DERBIJU JE ZMAGA OSTALA V CELJU


Derbi vodilnih ekip je po preobratu pripadel Celjankam, ki so zmagale še trinajstič v tej sezoni 1. SKL. Kranjčanke so doživele tretji poraz in bodo redni del sezone zaključile na drugem mestu. Zmaga Celjank je bila vse prej kot lahka, saj so ob polčasu dosegle samo 13 točk, v nadaljevanju pa uspele streti odpor Triglava. V celjskem dresu je bila najučinkovitejša Aleksandra Krošelj, ki je dosegla 18 točk, pri gostjah je bila strelsko najbolj razpoložena Abramovičeva s 15 točkami.


1. SKL ZA ŽENSKE, 13. KOLO:

Sobota, 27. januar ob 17.00 – Gimnazija Celje-Center:
CINKARNA CELJE : TRIGLAV 60:55 (11:15, 2:12, 30:20, 17:8)
Krošelj 18, Slonjšak (8 skokov) in Marić (10 skokov) po 11; Abramovič 15, Žibert 12 (5 skokov), Prevodnik 10.

STATISTIKA

Prvi polčas je v celoti pripadel ekipi Triglava, ki je z odlično igro v obrambi Celjankam dovolil zgolj 13 točk. Pri rezultatu 11:12 sta bili ekipi še poravnani, nato pa je sledil kar 12 minutni strelski post Celja, Kranjčanke pa so v tem obdobju dosegle 15 točk. Na odmor so varovanke Ernesta Novaka odšle s prednostjo 14 točk.

V drugem polčasu so se prebudile tudi domače košarkarice. Z delnim izidom 16:0 so izenačile na 27:27 in tekma je bila ponovno odprta. V tretji četrtini sta bili obe ekipi izjemno razpoloženi v napadu, saj sta skupaj dosegli 50 točk. Triglavanke so zadnjih deset minut začele s prednostjo štiri točk. V zadnji četrtini so imele več moči Celjanke, ki so zadnji del tekme dobile z devetimi točkami naskoka. Pri izenačenju na 55 je peto osebno napako dobila najboljša posameznica pri Gorenjkah Rebeka Abramovič. Kranjčanke do konca tekme niso več dosegle koša, zmago Celjank pa sta s tremi zadetimi prostimi meti oziroma polaganjem zagotovili Zala Friškovec in Larisa Ocvirk. 

Pri Cinkarni Celje je na parket stopilo osem košarkaric, z 18 točkami pa je bila najuspešnejša Aleksandra Krošelj. V postavi Triglava je bilo zgolj devet deklet, priložnost za igro je dobila sedmerica, največ točk pa je dosegla Rebeka Abramovič (15).

V zadnjem kolu rednega dela bodo Celjanke gostovale v Slovenskih Konjicah, Triglav pa bo gostil ekipo Grosupljega. 

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Čestitke ekipi Triglava za dobro tekmo in mojim košarkaricam za zmago.”

Ernest Novak, trener Triglava:
“Čestitam dekletom za pristop in željo. Žal nas je na koncu zmanjkalo. Čestitke tudi ekipi Celja za zmago.”

Povz. po KZS/J.Lenart

Foto: Gojko Kusić (Celje, 27.1.2018)