Članice
Share
V sredo in četrtek se nadaljuje tekmovanje v ligi Waba. Že v prvem kolu bo na sporedu slovenski derbi med Triglavom in Athlete Celjem. V drugem delu tekmovanja sodeluje osem ekip, ki se bodo potegovale za prva štiri mesta in uvrstitev na zaključni turnir.

LIGA WABA, 2. DEL, 1. KOLO:

Četrtek, 19. januar, ob 19.00:
TRIGLAV : ATHLETE CELJE

V 1. kolu drugega dela lige Waba se bosta v Kranju pomerili ekipi Triglava in Athlete Celja. Kranjčanke so v prvem delu sezone zbrale pet zmag in tri poraze in v svoji skupini zasedle drugo mesto. Celjanke so v prvem delu zbrale zmago več, na lestvici skupine B pa so zasedle tretje mesto. Rezultati medsebojnih ekip, ki so napredovale v drugi del tekmovanja, so se prenesli. Celjanke so tako trenutno na četrtem mestu, Kranjčanke pa mesto za njimi. Na zaključni turnir se udeležijo prve štiri ekipe.

Najboljša strelka zasedbe iz Kranja je bila Rebeka Abramovič, ki je v povprečju dosegla 12,75 točke. V dresu Athlete Celja pa največ točk na tekmo doseže Annamaria Prezelj (23,57), ki je s tem dosežkom prva strelka lige.

V tej sezoni sta se ekipi že dvakrat srečali v slovenskem državnem prvenstvu. Prvo srečanje je pripadlo Kranjčankam (61:58), drugo pa Celjankam (71:56).

Damir Grgič, trener: “Čaka nas izjemno težka tekma, zavedamo se kvalitete nasprotnic. Naredili bomo vse, da sestavimo ekipo, saj imamo trenutno velike probleme pri sestavi ekipe. Kljub temu bomo poizkušali izkoristiti vsako priložnost, ki jo nam bo ponudila odlična ekipa Triglava.


Lestvica lige Waba po prvem delu:

No

Team

G

W

L

P

1.

Beroe

6

5

1

11

2.

Buducnost

6

4

2

10

3.

Montana

6

4

2

10

4.

Athlete Celje

6

4

2

10

5.

Triglav

6

3

3

9

6.

Play Off

6

3

3

9

7.

Partizan

6

1

5

7

8.

C.zvezda

6

0

6

6