Članice
Share

Celjske košarkarice so še enkrat dokazale, da v Sloveniji nimajo konkurence ter, da se v Celju še naprej opravlja vrhunsko delo. Finale pokala je bil povsem v znamenju zasedbe Athleta, ki je dominirala od začetka do konca. Tudi, ko so bile na parketu igralke, ki sicer igrajo manj, nasprotnice niso imele možnosti.

Trener Damir Grgič je po slavju dejal: »Čestitke igralkam in strokovnemu štabu za osvojen naslov. Mislim, da smo se dobro pripravili na tekmo. Dekleta so si ta uspeh izgarala skozi celotno tekmo. Morda nam je v zadnji četrtini osredotočenost nekoliko popustila, a to sedaj ni važno. Pokalni naslov, 10. za naš klub, je vrnjen v Celje. S tekmo sem zelo zadovoljen.” Eva Lisec, ki je bila izbrana za najučinkovitejšo igralko, je vpisala 22 točk in 11 skokov. Po desetem pokalnem naslovu je pristavila: »Čestitala bi mojim soigralkam za borbeno igro. Že od začetka smo se nasprotnicam konkretno zoperstavile in pokazale, da smo najboljša ekipa v Sloveniji. Triglavu smo se želele maščevati tudi za lanskoletni poraz v polfinalu. Držale smo se vseh dogovorov in bile osredotočene večji del tekme. Ponosna sem na svoje soigralke.«

10994588_866284383414705_4110954309049774195_n

Že v četrtek sledi nov obračun Athleta in Triglava. V prvi tekmi (igra se na dve zmagi) četrtfinala Jadranske lige, ob 18.00, v dvorani Gimnazije center Celje.