Članice
Share

GLADKA ZMAGA


Domžale, sobota, 13. januar – 11. kolo :

DOMŽALE : CINKARNA CELJE 46:97 (5:31, 16:27, 15:27, 10:12)
Saad Herrera 17, Grintal 8 (7 skokov), Oven in Tajher po 6; Gwashavanhu 18 (13 skokov), Delić 16 (6 skokov, 5 podaj), Slonjšak 15.

STATISTIKA

V Domžalah so aktualne državne prvakinje iz Celja pričakovano prišle do enajste zmage v tej sezoni 1. SKL, Domžale so še vedno brez zmage. 

Odločitev o zmagovalcu je padla že v prvi četrtini srečanja, ki so jo Celjanke dobile z 31:5. Domžalčanke so sicer v nadaljevanju tekme zaigrale nekoliko bolje, predvsem v napadu, a je prednost varovank Damirja Grgića naraščala iz minute v minuto. Na koncu so Celjanke zmagale s 97:46.

Cinkarna Celje je bila prepričljivo boljša v vseh elementih igre, imele so 62-odstotni met iz igre, zadele so 15 trojk.

Althea Gwashavanhu je bila z dvojnim dvojčkom (18 točk, 13 skokov) prva igralka tekme, Anđela Delić je za zmagovalke dodala 16 točk. Pri domačinkah je bila edina razpoložena igralka Carmen Saad Herrera s 16 točkami.

V 12. kolu bodo Domžale gostile Konjice, Cinkarna Celje se bo srečala z Akson Ilirijo.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
Celjankam čestitam za gladko zmago in pametno igro. Naša dekleta moram pohvaliti, saj so le prikazale nekaj všečnih potez in veliko borbenosti, kljub rezultatski razliki. Tudi najmlajše so se dobro vključile in pokazale potencial. Gaby je stisnila zobe in poškodovana odigrala zelo dobro partijo.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Zaslužena zmaga moje ekipe. Čestitke tudi domači ekipi za pošteno in borbeno predstavo.