U15, U17, U19
Share

Dve zmagi kadetinj
Kadetska ekipa ŽKK Athlete Celje je novo državno prvenstvo začela z dvema zmagama na svojem igrišču. V prvem kolu so »Athletinje« visoko premagale Pomurje (98:33), strelke za celjsko ekipo so bile: Mišeljić 20, Murn 19, Ocvirk in Kračan po 15, Belak 8, Knez in Govc po 2), v drugem pa so imele proti sosedam iz Slovenskih Konjice precej težje delo (69:58). Na drugi tekmi so točke za zmagovalke dosegle: Mišeljić in Murn po 15, Dimec 14, Potočnik in Kračan po 8, Belak 5, Ocvirk 4). Po poškodbi kolena je prvo tekmo v dresu Athleta odigrala Alma Potočnik, zaradi poškodbe roke pa je v uvodnih dveh krogih manjkala Zala Pučko. Kadetsko ekipo čaka tudi nastop v mednarodni jadranski MŽRKL ligi (prvi turnir 27.10.2013 v Celju) ter na neuradnem evropskem klubskem prvenstvu na Madžarskem, ki se bo začelo 16. novembra.

Starejše pionirke začele s porazom
Ekipa starejših pionirk je tretji del državnega prvenstva začela z minimalnom porazom v Pivki, kjer so gostiteljice slavile s 44:42. Za Athlete so točke dosegle: Sakalič 16, Gobec 9, Kračun in Tkalec po 6, Žolnir 4. V nedeljo 13. oktobra bodo Celjanke v domači dvorani (9:30) v 2. kolu gostile ekipo Maribora.

Mladinke začenjajo sezono
Mladinska ekipa ŽKK Athlete je bila v prvem krogu državnega prvenstva po izstopu Šentjurja prosta in bo z novo sezono začela v nedeljo 13. oktobra, ko bodo v Celju gostovale košarkarice ljubljanske Ilirije. Celjske mladinke so v zadnjih šestih letih osvojile šest zaporednih naslovov državnih prvakinj, tudi letos pa bodo ene glavnih kandidatk za osvojitev naslova slovenskih prvakinj.