Članice
Share

Celjske košarkarice se pospešeno pripravljajo na naslednje tekme. V soboto bodo v domačem prvenstvu gostile grosupeljski Grosbasket, v sredo pa jih čaka gostovanje v Zenici pri Čeliku, kjer bodo odigrale tekmo Jadranske lige. Tokrat smo se pogovarjali s Tino Jakovina, ki je uspešno sanirala poškodbo zapestja.

Tina Jakovina, v zadnjem obdobju ritem ni bil naporen. Igralke ste si nekoliko odpočile ter obenem pripravile na nadaljevanje. Kako je bilo?

Res je. Ritem ni bil naporen. Punce smo si odpočile ter obenem prišle nazaj v pravo formo. Potrebno je bilo obnoviti nekaj stvari. Verjamem, da smo dobro pripravljene za prihodnje tekme. Sicer pa so bili ob zgoščenem ritmu tekem treningi prilagojeni le-tem, zdaj pa smo vsak dan trenirali s polno paro. Kar nekaj stvari smo pripravili, zato bodo predstave še boljše.

Kako je z zapestjem?

Ne vem kaj se je pravzaprav zgodilo … Malce še čutim bolečino, a lahko rečem, da je super. Če se pošalim, bolečine so šle tako kot so prišle. Najpomembneje je, da lahko normalno treniram.

tina

Pred vami je nova tekma z Grosbasketom. Lahko pričakujemo zahtevno srečanje?

Ja, seveda.  Nasprotnik ima novega trenerja, s katerim je dobil svežino, zagon. Na prvi tekmi z omenjeno ekipo nismo imeli težav, nekaj jih je bilo na drugi tekmi. Verjamem, da bomo tokrat prave in, da bomo odigrale eno dobro tekmo, z majhnim številom napak. Želimo dokazati, da smo dobro trenirale. Forma se mora začeti stopnjevati.

Trener Damir Grgič ima na voljo praktično vse igralke. Poškodbe so pozabljene, zato je zagotovo vsem lažje, mar ne?

Vsekakor. Na treningih je borba za igralna mesta. In prav je tako, saj le tako napreduješ.

Po sobotni tekmi z Grosbasketom pa v torek sledi potovanje proti Zenici, ki je sicer po rezultatih sodeč najzahtevnejše gostovanje v zgodovini ŽKK Athlete.

Bom spregovorila tudi o Zenici, čeprav gremo tekmo po tekmo. Prvo Grosuplje, potem Čelik. Seveda pa že nestrpno čakamo na novo tekmo Jadranske lige. Čeliku smo ostali dolžni za poraz v pripravljalnem obdobju, ko smo na turnirju v Zenici z njim izgubili tekmo za končno prvo mesto. Takrat smo v ključnih trenutkih slabo odigrali, v sredo pa bomo imeli priložnost, da se pokažemo v drugačni luči ter dokažemo, da smo se od zadnje medsebojne tekme precej dvignili. Gremo na zmago.

Kaj pa vzdušje?

Pri takšnih puncah je vzdušje vedno super. Vse se dobro razumemo. Kljub temu, da je nekaj zelo mladih, nekatere smo nekoliko starejše, smo se zelo dobro ujele. Seveda pa za vzdušje skrbijo tudi rezultati. Vsake zmage smo izjemno vesele in zaenkrat nam gre odlično. Ravno v trenutkih, ko morda ne gre najbolje se pokaže, da smo prava ekipa.