Članice
Share
Košarkarice ŽKK Triglav so v uvodnem kolu državnega prvenstva slavile v Celju z 61:58. Tekmo je 50 sekund pred koncem z uspešnim metom za tri točke odločila Urška Žibert.

Derbi prvega kola državnega prvenstva za ženske so bolje odprle gostje. Kranjčanke so povedle in bile v vodstvu večji del prve četrtine. V drugih desetih minutah so pobudo prevzele aktualne državne prvakinje. Na krilih Američanke Shante Evans, ki je v prvem delu dosegla 12 točk, so Celjanke na odmor odšle s prednostjo šestih točk (31:25).

Drugi polčas so podjetneje začele košarkarice Triglava. Vajeti igre sta pri gostjah prevzeli slovenski reprezentantki Rebeka Abramovič in Živa Zdolšek. Slabe štiri minute pred koncem srečanja so Kranjčanke povedle za šest točk (51:57). Domačinke se niso predale in z delnim izidom 7:0 prevzele vodstvo. Strelski mrk aktualnih državnih podprvakinj je 50 sekund pred koncem z zadetim metom za tri točke prekinila Urška Žibert. Košarkarice Celja so prišle še do dveh metov, vendar Krošljeva in Ocvirkova nista bili natančni. Ob izteku igralnega časa je z zadetim prostim metom končni rezultat postavila ravno 22-letna Žibertova. Pri zmagovalkah sta bili strelsko najbolj učinkoviti Rebeka Abramovič (19 točk) in kapetanka Živa Zdolšek (16 točk in 9 skokov). Pri domačinkah je blestela Shante Evans, ki je 22 točkam dodala 7 skokov.

ATHLETE CELJE : TRIGLAV 58:61 (18:15, 13:10, 16:20, 11:16)
Evans 22 (7 skokov), Potočnik (8 podaj) in Prezelj po 10; Abramovič 19, Zdolšek 16 (9 skokov), Žibert 9.

STATISTIKA

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
“Čestitke Triglavu za zasluženo zmago. V prvem delu srečanja smo imeli priložnost, da se odlepimo, saj smo narekovali tempo igre. Zaradi slabega odstotka meta iz igre nam slednje ni uspelo. Upali smo, da se bo naša natančnost pri metu popravila v drugem polčasu. Žal temu ni bilo tako, zato je zmaga Triglava povsem zaslužena.”

Bojan Lazić, trener Triglava:
“Videli zelo zanimivo tekmo, ki ni bila lepa za oko, je pa vsebovala pravi tekmovalni naboj. Naša zmaga je povsem zaslužena. Rad bi čestital mojim igralkam za prikazano igro in borbenost. Kljub zmagi ostajamo z nogami trdno na tleh in nadaljujejo z začrtanim delom.”

Vir: KZS/Jaka Lenart

Fotogalerija (Gojko Kusić):