Članice
Share

Košarkarice Atheta so na Kitajskem odigrale že peto pripravljalno tekmo, potem ko se še drugič pomerile z reprezentanco ZDA. Z 69:55 so bile uspešnejše reprezentantke ZDA, vendarle pa celjske košarkarice so prikazale novo odlično predstavo. Jutri jih čaka še zadnja tekma. Nasprotnica bo Nova Zelandija.

Srečanje Athleta in ZDA se je začelo z hitro in atraktivno igro. Celjske košarkarice so odlično sledile nasprotnicam, ki niso uspele razviti prave igre, potem ko je trener Damir Grgič dobro prebral postavitev nasprotne ekipe in posledično se je vse skupaj odražalo tudi na samem rezultatu. Reprezentanca ZDA je uvodno četrtino dobila le s točko naskoka (20:19). Nekaj napak je zatem botrovalo, da so igralke Athleta izgubile stik z ZDA, ki so si priigrale deset točk prednosti. V drugi polovici druge četrtine so povedle za 13, s koši Marice Gajić, Tine Jakovina in Maje Erkič, pa se je Athlete približal na -7. Sledila sta še dva zadeta prosta meta Annemarije Prezelj in celjske košarkarice so v izdihljajih prvega polčasa ujele priključek. ZDA so prvih dvahset minut dobile z rezultatom 37:32. V nadaljevanju so nasprotnice začele zadevati ko za stavo. Pobegnile so na 16 točk prednosti (50:34). Nalet je s trojko zaustavila Alma Potočnik. Pred zadnjo četrtino so ZDA vodile za trinajst. V zadnji četrtini so igralke Athleta še naprej zelo dobro parirale nasprotnicam, ko se je razlika gibala okrog dvanajstih oziroma štirinajstih točk, takšna pa je bila tudi razlika na koncu. ZDA so slavile z 69:55. To je bila sicer še ena izmed zelo dobrih predstav zasedbe Athleta na Kitajskem, ki se zdaj več kot očitno iz tekme v tekmo dviguje v formi. Rezultat se bo v zgodovino našega kluba zapisal z velikimi črkami, saj je tako dobro konkurirati košarkaricam, ki imajo izjemne izkušnje iz ameriške WNBA lige ter tudi iz evropske evroligaške lige, izvrsten uspeh.

Strelke za Athlete: Marica Gajić 17 točk, Alma Potočnik 9, Maja Erkič 8, Tina Jakovina, Zala Lešek 5, Ivana Dojkić 4, Larisa Ocvirk 3, Annamaria Prezelj in Rebeka Abramovič 2.

02

Damir Grgič, trener ŽKK Athlete Celje: “Odigrali smo korektno tekmo. Tudi tokrat nam je zmanjkalo moči, da bi tekmo obrnili v svojo korist. V ključnih trenutkih je bilo preveč napak in nezbranosti. Naredili bomo vse, da turnir zaključimo z zmago ter se dostojno poslovimo od izjemnega turnirja in velike izkušnje za nas.”
Jutrišnji obračun Athlete – Nova Zelandija se bo začel ob 21.50 (po slovenskem času ob 15.50).