Članice
Share

Košarkarice Athleta so odigrale še zadnjo tekmo na turneji po Kitajski. S tesnih 57:56 so še enkrat več uspele premagati Novo Zelandijo. Celjanke se bodo domov vrnile v nedeljskih popoldanskih urah, s pripravami pa nadaljevale že v torek, v domači dvorani.
Zadnja tekma zelo velike izkušnje ter poučne turneje po Kitajski, je bila v prvem polčasu zelo napeta. Zasedba Athleta je sicer odlično začela tekmo, potem ko je bila razigrana v napadu, čvrsta v obrambi, posledično pa rezultat ni izostal. Varovanke trenerja Damirja Grgiča so vodile za enajst točk, pred drugo četrtino za šest, zatem pa so se razigrale tudi nasprotnice. Te so ujele priključek, povedle za dve točki, prvi polčas pa dobile z nizkim rezultatom v prvih dvajsetih minutah, s 25:24. Tretja četrtina je bila izenačena, kajti rezultat je bil kar nekajkrat poravnan, pred zadnjo četrtino pa je Athlete vodil s tesnih 44:43. V zadnji četrtini smo spremljali še naprej napet obračun, vseskozi pa so bile celjanke v prednosti za točko ali tri. Tako je bilo do dobri dve minuti in pol pred koncem, ko je Nova Zelandija uspela preiti v vodstvo. Celjanke so se v le-to vrnile po dveh zadetih prostih metih Ivane Dojkić, slabi dve minuti pred koncem srečanja. Zatem so se nasprotnice še enkrat vrnile v vodstvo. Za dve točki. S košem za dve točki je prednost izničila Marica Gajić. Do konca tekme je ostalo le še 47 sekund (56:56). Rebeka Abramovič bi lahko z metom za tri odločila tekmo, a je bila neuspešna, tako kot zatem tudi Maja Erkič. Rebeka Abramovič je dve stotinki pred koncem tekme uspela izsiliti osebno napako, zadela pa je drugi prosti met in igralke so se veselile še druge zmage. Tokrat s 57:56.

 
Strelke za Athlete: Marica Gajić 11, Ivana Dojkić 10, Annamaria Prezelj 9, Rebeka Abramovič 7, Maja Erkič 6, Alma Potočnik, Tina Jakovina 4, Zala Lešek, Larisa Ocvirk 3.

IZJAVI

Damir Grgič, trener ŽKK Athlete: “Čestitke mojim igralkam. Turnir smo zaključili na spektakularen način, v zadnji sekundi. Lahko rečem, da smo ogromno odnesli od turnirja. Čestitam vsem igralkam in celotnemu strokovnemu štabu na lepem uspehu. Z dvema zmagama proti Novi Zelandiji smo začeli upam, da lepo in naporno, pa vendarle, da uspešno sezono. Hvala še enkrat Košarkarski zvezi Slovenije na povabilu na turnir. Menim, da smo dostojno zastopali slovensko košarko.”

 

Borut Kop, podpredsednik ŽKK Athlete Celje: “Ob zaključku turnirja lahko z veseljem ugotovim, da smo na turnirju odigrali šest izredno kakovostnih tekem, s samimi uglednimi nasprotniki in pri tem zabeležili celo dve zelo pomembni zmagi. Pomembni v smislu dviga kvalitete v sami igri, uigravanja naše nove ekipe z vedenjem, da smo na pravi poti, da delamo dobro ter, da se lahko kot mali klub iz Celja, sicer z nekaterimi okrepitvami, kosamo z veliko večjimi ekipami. Turnir je bil izpeljam vrhunsko, organizacija sijajna. Vse je bilo na njvišjem možnem nivoju, pri čemer pa me izredno veseli dejstvo, da iz turnirja odhajamo polni novih izkušenj in kar je najpomembnješe, brez poškodb. Sedaj bomo v Celju nadaljevali z rednimi pripravami na novo sezono. Čaka nas naporen september, v katerem bomo odigrali še nekaj prijateljskih turnirjev in tekem. Na koncu naj se še enkrat zahvalim organizatorju tega velikega mednarodnega turnirja na kitajskem, krovni organizaciji KZS, ki nas je povabila na omenjen turnir in njihovemu predstavniku Gorazdu Trontlju, ki je poskrbel, da je vse potekalo nemoteno, brez zapletov, in da je vse steklo na najvišji možni organizacijski ravni. Upam in verjamem, da smo s svojimi predstavami in dosežki zadovoljli tudi širšo slovensko košarkarsko javnost. Prepričan pa sem tudi da smo svojo državo predstavljali v najlepši luči, ter da smo ponosno stali ob poslušanju slovenske himne.
To je bila torej še zadnja šesta pripravljalna tekma celjskih košarkaric, ki so na daljnem vzhodu pustile zelo lep vtis, saj na nobeni izmed tekem niso bile nadigrane, so pa zapretile obem velesilam ZDA in domači Kitajski, saj so se jima odlično upirale. Izkupiček na šetih tekmah je bil dve zmagi in štirje porazi.