Šola košarke
Share

V soboto, 17.12. se je od 14. ure dalje v Gimnaziji Celje – Center odvijal BOŽIČNO-NOVOLETNI TURNIR INTERNE LIGE ŠOLE KOŠARKE ŽKK ATHLETE CELJE. To je bil že 2. turnir  v novem šolskem letu.

Šola košarke Athlete Celje, ki jo zelo uspešno vodi Klavdija Oblak deluje že na 13-ih osnovnih šolah. Trenerki Klavdiji pa pomagajo še: Althea Gwashavanhu, Darko Lesjak, Domen Dorobne, Luka Milovac in Alma Potočnik. Trenutno je v proces vadbe v naši šoli vključenih okoli 400 deklet in sicer poteka vadba na sledečih osnovnih šolah: I. OŠ, II. OŠ, III. OŠ, IV. OŠ, OŠ HUDINJA, OŠ FRANA KRANJCA, OŠ FRANA ROŠA, OŠ LAVA, OŠ ŠALEK, OŠ LIVADA, OŠ ANTONA AŠKERCA, OŠ KARLA DESTOVNIKA KAJUHA ŠOŠTANJ in OŠ LJUBEČNA.

img_3943

Sobotno popoldne se je turnirja udeležilo lepo število deklet in seveda njihovih staršev, kateri so jih spodbujali in zanje navijali skozi celotni program. Poleg štafetnih iger in igre košarke 4:4, so se dekleta pomerila tudi v tekmovanju v metu na koš “ZAPOR”, kjer smo v treh skupinah dobili tudi tri zmagovalke, in sicer so bile najboljše:   Lara Šolinc, Tanaja Miladinovič in Maja Uranker.

17-12-athlete-foto-gojko-kusic-388

V metu na koš so se pomerili tudi starši deklet, v kategoriji očetov je bil najboljši g. Darko, v kategoriji mamic pa je bila najnatančnejša ga. Jasmina.

17-12-athlete-foto-gojko-kusic-416

Iskrene čestitke najboljšim!

Za popestritev pa so poskrbele naše članske igralke, katere so pridno delile avtograme in se fotografirale z našimi bodočimi košarkaricami. Da je turnir potekal nemoteno gre zahvala našim trenerjem in nekaterim igralkam selekcij U13, U15 in U17.

img_4054

Zaključek 2. TURNIRJA INTERNE LIGE je popestril tudi BOŽIČEK, ki je deklice obdaril z darili. Drugi turnir je bil tako zelo uspešen, kar so pokazala tudi dekleta s svojo udeležbo in nasmejanimi obrazi.

img_4105

Izjava Klavdije Oblak, vodje Šole košarke ŽKK Athlete Celje, po uspešno zaključenem letu 2016:img_4011“Uspešno smo izpeljali še en turnir Interne lige, ki je potekal v vzdušju prihajajočih praznikov. Veseli me, da se vse več deklic navdušuje nad košarko in tudi tokrat smo imeli velik obisk naših najmlajših nadobudnih košarkaric. Pokazale so veliko znanja, zelje in borbenosti. Za uspešno izpeljavo turnirja se moram najprej zahvaliti našemu klubu za zaupanje in pomoč, prav tako vsem našim trenerjem, igralkam in vsem ostalim, ki so kakorkoli sodelovali pri izpeljavi tega dogodka. Zahvala gre tudi vsem staršem za zaupanje in obisk v tako velikem številu. Ob tej priliki želim vsem vam in vašim bližnjim lepe prihajajoče praznike. Po praznikih pa se ponovno vidimo pod koši.”

zkk-srecno

FOTOGALERIJA:

Božično – novoletni turnir Interne lige, Celje, 17. december 2016 (Foto: Gojko Kusić in Matjaž Kramberger):