Članice
Share

Prva ekipa ŽKK Celje ima nov obraz, nov hrvaški biser. V Celje prihaja Lorena Molnar, hrvaška košarkarica letnika 1998. Gre za kar 192 centimetrov visoko igralko, ki je s celjskim klubom podpisala petletno pogodbo.

Molnarjeva je bila do sedaj članica ŽKK Virje. V pretekli sezoni je igrala že za člansko ekipo, ki tekmuje v drugi hrvaški ligi. Obenem je tudi članica kadetske reprezentance Hrvaške, s katero je zakorakala v priprave na kadetsko evropsko prvenstvo, vendar pa ji je poškodba stopala preprečila nadaljevanje priprav, zato bo prvenstvo morala izpustiti. Z mlajšimi selekcijami domačega kluba je bila v preteklosti redna udeleženska zaključnih turnirjev. Pred dobrima dvema letoma je Lorena Molnar z izbrano vrsto Hrvaške igrala na turnirju Slovenia ball, sicer neuradno evropsko prvenstvo za pionirke, na katerem je bila izbrana v najboljšo peterko turnirja.

Lorena Molnar prihaja iz košarkarske družine, saj je njen oče Ivica Molnar dolgoletni košarkarski trener.

Trener Athletea Damir Grgič: »Pri Loreni Molnar gre za nakup za prihodnost. Namreč, v klubu se dobro zavedamo, da bo v prihodnjih letih prišel trenutek, ko bomo ostali brez Marice Gajić, Tine Jakovina in Eve Lisec, kajti že zdaj je zanimanje tujih klubov veliko. Po Gajićevi, Jakovini in Liščevi bodo prihodnost naše igre pod obročem Zala Lešek, Teja Dimec, Neža Murn in Lorena Molnar. Slednjo košarkarski poznavalci ocenjujejo za eno izmed najbolj nadarjenih košarkaric pod obročem na področju bivše Jugoslavije. Veseli smo, da se je odločila za naš klub. Gre za novo potrditev, da si mlade in nadarjene igralke želijo trenirati in igrati v naši sredini, iz katere je ob dokazovanju ter trdem delu, zelo dobra odskočna deska v boljše evropske klube.«