Članice
Share

Sestava prve ekipe ŽKK Athlete se nadaljuje. Hrvaška mladinska reprezentantka Ivana Dojkić (1997, 180 cm) je nova članica ŽKK Athlete Celje, s katerim je podpisala 4 letno pogodbo. Dojkićeva sodi med najbolj nadarjene igralke na branilskem položaju v Evropi in je doslej igrala za hrvaškega evroligaša Novi Zagreb.

V svoji karieri je s Trešnjevko osvojila naslov pionirskih prvakinj Hrvaške, v zadnjih treh letih pa je bila z Novim Zagrebom dvakrat kadetska prvakinja Hrvaške, dvakrat hrvaška pokalna zmagovalka ter lani tudi članska državna prvakinja Hrvaške. Na neuradnem klubskem kadetskem evropskem prvenstvu v Sopronu (2013) je bila najboljša strelka ter MVP prvenstva.

Košarkarica doma iz Poreča je bila med najboljšimi posameznicami tudi na zadnjih dveh kadetskih evropskih prvenstvih A divizije. Leta 2012 (9. mesto Hrvaške) je bila četrta strelka (16,5), sedma podajalka (2,8) ter sedma po ukradenih žogah (2,4). Lani 2013 (8. mesto Hrvaške) pa ponovno četrta strelka (14,1), osma podajalka (2,5) ter druga kradljivka žog (3,4).

photo-3Trener Damir Grgič in nova članic prve ekipe ŽKK Athlete Ivana Dojkić

Ivana Dojkić, ŽKK Athlete Celje: »Vsi vemo, da je Celje v evropskem merilu izjemno cenjeno po delu z mladimi igralkami. Menim, da je to za moj nadaljnji košarkarski razvoj idealna sredina, saj se zavedam, da moram v naslednjih letih predvsem veliko, trdo in kakovostno delati. Večino novih soigralk poznam iz medsebojnih klubskih in reprezentančnih tekem, zato verjamem, da s prilagajanjem na novo sredino ne bo težav. Veselim se novih izzivov in upam, da bo naslednja sezona tudi v rezultatskem smislu za moj novi klub uspešna.«

Damir Grgić, trener ŽKK Athlete Celje: »Ivano Dojkić poznam in spremljam že dlje časa. Zagotovo gre za eno najbolj nadarjenih igralk letnika 1997 v Evropi. Vesel sem, da se je kljub bogatejšim ponudbam številnih evropskih klubov, odločila za prihod v našo sredino. Na nas je, da ji ponudimo optimalne pogoje za njen nadaljnji košarkarski razvoj. Verjamem, da je Ivana sposobna iti po poti nekaterih naših bivših košarkaric, ki danes uspešno igrajo v uglednih evropskih klubih.«