Članice
Share

CINKARNARKE ZANESLJIVO V FINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA


Cinkarna Celje je bila danes tudi v drugo zanesljivo boljša od Maribora in bo tako v finalu branila naslov državnih prvakinj. Celjanke so v Mariboru premagale domačinke kar 109:48.

1. SKL za ženske, polfinale:

Maribor, nedelja, 6. maj, ob 17.00:
MARIBOR : CINKARNA CELJE 48:109 (11:31, 16:28, 12:25, 9:25) [0:2]

Cvijanovič 15 (5 podaj), Kuzma 11, Dautović 8; Slonjšak 26 (5 podaj), Chidom 22 (14 skokov, 6 prid. žog), Ocvirk 16 (13 skokov, 5 podaj).
STATISTIKA

Cinkarna Celje je tudi po drugi tekmi polfinala proti Mariboru še brez poraza v tej sezoni državnega prvenstva in se je zanesljivo s skupnim izidom 2:0 uvrstila v finale 1. SKL, kjer se bodo Celjanke pomerile s Triglavom, ki jih je ugnal v finalu pokalnega tekmovanja. Ekipi sta se v finalu pomerili tudi v prejšnji sezoni, kjer so bile boljše Celjanke.

Srečanje v Mariboru so varovanke Damirja Grgića odprle zelo silovito in uspešno v napadu. Že v prvi četrtini so rekorderke po številu doseženih točk na eni tekmi v tej sezoni, dosegle 31 točk in si priigrale prednost 20 točk. Tudi v drugih desetih minutah so gledalci spremljali dokaj enosmeren promet, aktualne državne prvakinje pa so v prvem polčasu imele kar 67-odstotni izkoristek meta iz igre. Semafor je ob koncu prvih dvajsetih minut kazal izid 59:27 v korist gostij.

Celje je bilo dva razreda boljše tudi v drugem polčasu. Mariborčanke so v dvajsetih minutah zmogle le še 21 točk, skupaj so izgubile kar 27 točk, zadele so le 3 trojke iz 17 poskuskov. Celjanke so prevladovale pod obema obročema (skok 47:32). Na koncu so Celjanke presegle mejo stotih doseženih točk, kar jim je uspelo četrtič na zadnjih petih tekmah v državnem prvenstvu. Konči izid je znašal 109:48 v korist gostij.

Najbolj učinkovita košarkarica druge tekme polfinala je bila Iva Slonjšak s 26 točkami, Oderah Chidom je dosegla dvojni dvojček (22 točk, 14 skokov – valorizacija 39), enak dosežek je uspel Larisi Ocvirk (16 točk, 13 skokov – indeks 31). Pri Mariboru je največ točk dosegla Tina Cvijanovič (15), Simona Kuzma se je ustavila pri enajstih.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
Ekipa Celja je še enkrat dokazala premoč na našem področju. Naša dekleta so tekmo odigrala po najboljših močeh. Celjankam želim veliko sreče v finalu državnega prvenstva.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Čestitam mojim igralkam za zasluženo uvrstitev v finale in dobro tekmo. Čestitke tudi ekipi Maribora za dobro sezono.”


KZS/tekst

Foto: Gojko Kusić (arhiv)