Novice
Share

Po prosti soboti se je ženska članska reprezentanca Slovenije zbrala v Laškem, kjer bo nadaljevala s pripravami na evropsko prvenstvo. Namesto poškodovane Sare Meden, ki jo čaka operacija kolena, se je izbrani vrsti pridružila Lea Debeljak, še ena članica ŽKK Cinkarna Celje.

Le še mesec in en dan nas ločita do začetka ženskega evropskega prvenstva, ki ga bosta gostili Srbija in Latvija. Slovenke bodo skupinski del med 27. in 30. junijem odigrale v Nišu. Košarkarica Cinkarne Celje Lea Debeljak, ki se je izbrani vrsti pridružila po uvodnem delu priprav na Rogli, je sicer za člansko reprezentanco Slovenije debitirala v novembrskih kvalifikacijah.

Celjski klub ima posledično v pripravljalnem obdobju na evropsko prvenstvo v izbrani vrsti štiri svoje članice (Aleksandra Krošelj, Maruša Seničar, Zala Friškovec, Lea Debeljak).

Konec tedna bodo dekleta v dvorani Tri Lilije v Laškem odigrala že težko pričakovani prvi pripravljalni tekmi. Na turnirju se bodo v petek najprej pomerile z reprezentanco Češke, v soboto pa jih čaka še obračun s Hrvaško.