Članice, Novice
Share

Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje bo konec tedna gostitelj zaključnega turnirja najboljše četverice mednarodne jadranske WABA lige. V prvem sobotnem (15.00) polfinalu se bosta pomerila Crvena zvezda iz Beograda in Budućnost iz Podgorice. V drugem polfinalu (19.00) si bosta nasproti stala domača Cinkarna Celje in bolgarski Beroe. Nedeljska tekma za tretje mesto bo ob 15. uri, veliki finale tri ure kasneje. Čas med sobotnima polfinalnima obračunoma bo popestrila tekma zvezd.

Tekma zvezd bo v počastitev 25 – letnice samostojnega delovanja ŽKK Cinkarna Celje (23. junija 1994 je bil klub odcepljen od moškega kluba) ter v počastitev 70 – letnice od začetkov (1948) organiziranega igranja ženske košarke v Celju. Igrali bosta mešani ekipi Celja in Košarkarske Zveze Slovenije, pri kateri ekipo sestavlja njen predsednik Rašo Nesterović. Za celjsko ekipo bodo med drugim igrali Nadja Ramšak, Jera Grobelnik, Rankica Šarenac, Matjaž Tovornik, Zoran Golc, Sašo Govc, Goran Jurak, Miha Čmer, Miljan Goljović, Slavko Duščak, Ervin Dragšič, Samo Udrih. Trenerji bodo Mile Čepin, Zoran Martič in Boris Zrinski.  Sobotna tekma se bo začela ob 17. uri.

Košarkarice Cinkarne Celje pa so pred drugim vrhuncem sezone. V prvem so se veselile naslova pokalnih prvakinj Slovenije, ob koncu sezone jih čaka še finalna serija državnega prvenstva. Celjski klub se lahko pohvali s štirinajstimi naslovi državnega prvaka, trinajstimi pokalnimi naslovi, dvema naslovoma prvakinj jadranske lige, enajstimi uvrstitvami na zaključni turnir omenjenega tekmovanja ter desetimi sezonami igranja v mednarodnem evropskem pokalu FIBA. Zdaj je pred varovankami trenerja Damirja Grgića nova velika priložnost za izvrsten rezultat. Morda za tretji naslov v jadranski ligi. »Polfinale pričakujemo povsem sproščeni, brez pritiska. Naša ekipa bo naredila vse, da v domači dvorani prikaže tisto najboljše. Verjamem, da lahko odigramo zelo dober turnir. Naš prvi nasprotnik bo Beroe, ki ima odlično ekipo. Redni del tekmovanja je končala na prvem mestu, vendar pa to zdaj ne bo pomembno. Zaključni turnir bo zgodba za sebe. Prav vsaka ekipa bo naredila vse, da pride do konca. Želimo si, da bi bila dvorana na naših tekmah polna, da bi bili gledalci naš šesti igralec,« je dejal trener Damir Grgić.

V Celjskem klubu si želimo, da bo dvorana Gimnazije Celje – Center ob koncu tedna polna. Tako kot na vseh tekmah ŽKK Cinkarna Celje bo tudi tokrat vstop v celjsko dvorano brezplačen. Celjski klub je jadransko ligo osvojil v letih 2002 in 2017. Je edini klub, ki je v ligi odigral vseh dosedanjih osemnajst sezon. Poleg članske ekipe je potrebno izpostaviti tudi ekipi kadetinj in pionirk, ki sta se prav tako uvrstili na zaključni turnir jadranske lige. Oba zaključna turnirja bosta v Beogradu. Mladinke in kadetinje so uvrščene tudi na zaključni turnir slovenskega državnega prvenstva, za tak dosežek imajo še vedno možnosti tudi pionirke.