Članice
Share

Članice ŽKK Athlete nadaljujejo s pozitivnimi rezultati. Zasluženo so dobile tudi tekmo 5. kroga drugega dela sezone državnega prvenstva v Kranju. Domači Triglav so premagale s 63:59. Četudi je znova zaradi poškodbe manjkala Marica Gajić, pa so igralke Athletea prišle do štirinajste letošnje zmage.

Celjanke so se po slavju v dvorani Planina v Kranju, še bolj utrdile na prvem mestu lestvice, ko imajo pred Triglavom dve zmagi naskoka. Posledično so naredile velik korak do osvojitve prvega mesta na lestvici pred končnico ligaškega dela sezone. Tavelyn James je vpisala 22 točk, Carmen Tyson Thomas 12 točk in 12 skokov, Eva Lisec pa 10 točk in 10 skokov. Na parketu smo po daljšem obdobju spet lahko videli povratnico po poškodbi Almo Potočnik.

Statistika tekme Triglav – Athlet

Trener Athletea Damir Grgič je po novi zmagi nad Triglavom dejal: “Čestitke mojim igralkam za borbeno igro. Tudi tokrat smo nastopili brez Marice Gajić, ki po poškodbi gležnja še ni nared, a kljub temu na koncu vpisali zmago. Čeprav je do konca drugega dela državnega prvenstva še nekaj tekem, smo s to zmago napravili pomemben korak k osvojitvi prvega mesta po ligaškem delu, ki bi nam v končnici prinesel prednost domačega igrišča. V določenih trenutkih so se na tekmi s Triglavom v naši igri še pokazale nekatere napake, ki jih moramo do naslednjih tekem popraviti. A na koncu šteje le zmaga, ki nam daje dodatno motivacijo za trening pred pomembnimi tekmami sezone. Čestitke tudi igralkam Triglava za korektno igro.”

Že v sredo bo Athlete gostoval v Domžalah (20.30). V soboto (16.30)  bo gostil Konjice.