Konferenca
Share

Celje bo ta vikend gostilo zaključni turnir ženske jadranske lige. Poleg slovenskega prvaka Athlete Celja bodo na sklepnem dejanju regionalnega tekmovanja nastopile še zasedbe Radivoja Koraća iz Beograda, Budućnosti iz Podgorice ter Reyer iz Benetk.

Štajerke se bodo v sobotnem polfinalu, ki se bo začel ob 19.30, pomerile z italijanskim predstavnikom. Drugi polfinalni par, ki ga tvorita aktualni prvak omenjenega tekmovanja Radivoj Korać ter Budućnost, bo na parket Gimnazije Celje center stopil ob 17.15. Tekmi za končno razvrstitev bosta sledili v nedeljo.

Celjanke bodo poskušale presenetiti ter še drugič v zgodovini kluba osvojiti naslov najboljše ekipe na Jadranu. Celjski klub je eden izmed ustanoviteljev jadranske lige in edini klub s področja nekdanje skupne države, ki je v tem tekmovanju odigral vseh 14 sezon. Osvojil je prvo izvedbo lige (sezona 2001/2002), ko je v finalu v dvorani Baldekin v Šibeniku premagal gostitelja turnirja, tedaj tudi aktualnega hrvaškega prvaka. Knežje mesto bo deveto mesto, ki bo gostitelj zaključnega turnirja.

“Pričakujem lep turnir, da bo to pravi praznik košarke ter da bodo vsi, ki si želijo dobre košarke, uživali. Na tem turnirju bodo sodelovale najboljše štiri ekipe v tem trenutku. Težko je napovedati, kaj se bo zgodilo, saj imamo vsi enake možnosti,” je uvodoma na petkovi novinarski konferenci dejal trener Celjank Damir Grgič, ki z ekipo vse bolj nestrpno že pogleduje v sobotni polfinale. “Ekipa Reyerja je verjetno na tem turnirju najbolj izkušena. Pred kratkim se je pod košem okrepila z odlično Američanko Aneiko Henry, ki je zasedbi dodala le še dodatno kvaliteto. Mi smo z uvrstitvijo na finalni turnir zadovoljni, a se s tem ne mislimo zadovoljiti. V polfinalu bomo naredili vse, da tekmo zmagamo,” je še odločno pristavil Trboveljčan na klopi Athleta.

slikatiskovna

Z nestrpnostjo začetek finalnega turnirja pričakujejo tudi celjske košarkarice, še posebej kapetanka Maja Erkić, ki se je pred začetkom te sezone vrnila v matični klub. “Za nami je teden intenzivnih priprav. Trenerski štab nam je podrobno predstavil ekipo Reyerja z vsemi dobrimi in slabimi lastnostmi. Mislim, da smo pripravljene!” pove izkušena 29-letna košarkarica, ki je na svoji športni poti več sezon igrala v Italiji, po letih 2002 in 2006 pa bo to zanjo tretji finalni turnir jadranske lige – na obeh je nastopila s celjskim klubom.

Ključ do celjskega uspeha v polfinalu bo predvsem osredotočenost skozi celotno tekmo ter posluževanje lastnih principov v igri, nam zaupa Pivčanka Tina Jakovina, za katero bo to debi med najboljšo klubsko četverico na Jadranu. Slovenska reprezentantka, ki se je pred sezono v Celje preselila iz kranjskega Triglava, še dodaja: “Omejiti moramo ključne igralke Reyerja. Če se bomo tega držale, nam lahko uspe.”

Gostitelji turnirja glasno sporočajo, da je tako kot je že v mestu ob Savinji praksa, vstop na vse tekme brezplačen. Vse štiri tekme pa si bo mogoče ogledati tudi preko spletnega prenosa, ki bo dostopen na uradni spletni strani tekmovanja mzrkl.org.

V Celju bosta ta konec tedna potekala tudi zaključna turnirja tretje sezone Jadranske lige za dekleta U17, na katerem bodo nastopile ekipe Grosbasketa iz Grosupljega, Jedinstva iz Tuzle, Triglava iz Kranja in Maribora, ter prve sezone v kategoriji deklet U15, kjer so se na zaključni turnir uvrstile ekipe Medveščaka, Croatie 2006, Jedinstva iz Tuzle in Vodic.

FINALNI TURNIR ŽENSKE JADRANSKE LIGE

Polfinale, sobota, 14. marca 2015:

Radivoj Korać Beograd – Budućnost Podgorica (17.15)

Athlete Celje – Reyer Venezia (19.30)

Nedelja, 15. marca 2015:

Tekma za tretje mesto (15.30), finale (18.00).