Članice
Share

Podgorica je pripravljena za finalni turnir – WABA

Podgorica in Ženski košarkarski klub Budućnost Bemax  sta pripravljena na finalni turnir WABA lige, so sporočili iz podgoriškega kluba.

Finalni turnir bo odigran 18. in 19. marca v športno- kulturnem centru Univerze Črne gore, a uvrstitev na F4 so si izborile ekipe: Budućnost Bemax, Athlete Celje in bolgarski ekipi Beroe in Montana 2003.

Budućnost Bemax, katera brani trofej, v polfinalu v soboto ob 19.30, igra proti bolgarski ekipi Beroe, drugega finalista bo odločil duel Montane in Atlheta iz Celja. Tekma bo ob 17.00.

Finalna tekma je na programu jv nedeljo ob 19.00, tekma za 3. mesto se igra ob 16.30.

Direktor podgoriškega kluba Zoran Vujičić je dejal,  da je za Budućnost Bemax velika čast organizirati tako značajno manifestacijo ženske košarke oziroma športa v Črni gori.

“Smatram, da je to sijajna promocija ženske košarke, a istočasno tudi mesta Podgorice in Črne gore.  Smo prvi klub, kateri je uspel organizirati Final 4 tretjič v štirih letih. ”,  je povedal Vujičić na novinarski konferenci.

 

 

Košarkarice Athlete Celja bodo že 9. v zgodovini kluba udeleženke zaključnega turnirja najboljše četverice WABA lige!

Izjave pred zaključnim turnirjem:

Uroš Kranjc, športni direktor ŽKK Athlete Celje: “Najprej bi želel opozoriti na dejstvo, da je naš klub edini klub iz področja nekdanje Jugoslavije, ki je odigral vseh 16 sezon WABA lige, na kar smo izjemno ponosni. Ne gre pozabiti, da smo eden izmed ustanoviteljev tega tekmovanja in prvi zmagovalec WABA lige pred natanko 15 – imi leti, ko smo slavili na zaključnem turnirju v Šibeniku. Ponosni smo tudi na dejstvo, da bomo že devetič v zgodovini kluba udeleženci zaključnega turnirja najboljše četverice, kjer še nikoli nismo igrali s tako mlado zasedbo, kot jo imamo letos. Menim, da je bila letošnja izvedba lige s prihodom dveh kakovostnih bolgarskih ekip ter s povratkom Crvene Zvezde in Partizana, kvalitetnejša kot lanska, zato ima ta uspeh še toliko večjo vrednost. Trdno sem prepričan, da kljub mladosti, premoremo dovolj energije, znanja in kakovosti, da se lahko enakovredno po robu postavimo vsem preostalim udeležencem zaključnega turnirja.  Vsekakor bo za naša mlada dekleta ta zaključni turnir še ena dragocena izkušnja na njihovi košarkarski poti.”

 

Borut Kop, predsednik ŽKK Athlete Celje: “V klubu smo izjemno zadovoljni, da smo se s tako mlado ekipo uspeli uvrstiti na zaključni turnir WABA lige. To je zagotovo dokaz, da smo skozi sezono delali kvalitetno in dobro ter, da so igralke skozi težke tekme v tem tekmovanju napredovale. Veseli me, da smo na zaključni turnir najboljše četverice uvrščeni že devetič v šestnajstletni zgodovini tega tekmovanja. V Podgorico potujemo neobremenjeni kar se tiče rezultata, kar pa ne pomeni, da ne bomo storili vse, da preostalim udeležencem zaključnega turnirja pomešamo račune in pripravimo kakšno presenečenje. Prepričan sem, da bo zaključni turnir v Podgorici pravi praznik ženske košarke na področju širše regije in, da ga bodo naši športni prijatelji iz ŽKK Budućnost Podgorica tako kot vselej doslej organizirali na najvišji možni ravni.”

 

Damir Grgič, glavni trener ŽKK Athlete Celje: “Mislim, da smo z samo uvrstitvijo na finalni turnir dosegli lep rezultat. V polfinalu igramo z ekipo Montane, ki je zelo kvalitetna ter izkušena na vseh pozicijah. Montana je prav gotovo velik favorit na tej tekmi. Mi bomo naredili vse da se dobro pripravimo in poskušamo prikazati dobro in všečno košarko.”

 

Shante Evans, kapetanka, krilni center:” Zelo smo veseli, da se bomo lahko ta vikend udeležili F4 Waba lige v Podgorici. Cel teden smo se zelo dobro pripravljali na našega nasprotnika v polfinalu, to je bolgarsko ekipo Montana 2003. Vemo, da bo tekma težka, a mi smo pripravljeni. Ta vikend imamo veliko priložnost za dober rezultat, verjamem, da bomo dale vse od sebe in prikazale všečno igro.”

 

Larisa Ocvirk, krilo: “Celotna ekipa je ponosna na uvrstitev na zaključni turnir v Podgorici. Na tekme se bomo podale maksimalno motivirane in pripravljene. Veselimo se nove neverjetne izkušnje, ki smo si jo prigarale. Tekme bodo težke, a verjamem, da se bomo s puncami potrudile, da se pokažemo v najboljši možni luči.”

 

Iva Slonjšak, krilo: “V polfinalu nas čaka Montana 2003, katera definitivno ni lahek nasprotnik. Verjamem, da se bomo dobro pripravili, tako fizično kot psihično. Zelo pomembno je, da bomo dobro pričeli tekmo. Verjamem, da se z našo pravo igro in energijo, seveda lahko uvrstimo v finale!”