Članice
Share
Nadaljuje se ženska mednarodna košarkarska liga WABA, obe slovenski ekipi pa bosta novi tekmi odigrali v sredo. Košarkarice Athlete Celje bodo ob 18. uri gostile Beroe, zasedba Triglava pa se podaja na gostovanje k Montani, kjer se bo obračun začel ob 18.30. Tekmo v Celju si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu.
 

Liga WABA:

Sreda, 8. februar ob 18.00- Gimnazija Celje – Center:

ATHLETE CELJE : BEROE STARA ZAGORA (Bolgarija) (povezava na prenos)

Košarkarice Athlete Celje se bodo v derbiju kola pomerile z bolgarsko ekipo Beroe Stara Zagora, ki je doslej zbrala enako število zmag kot Celjanke. Obe ekipi sta doslej slavili na sedmih tekmah, osmo zmago pa bosta skušali doseči na jutrišnji tekmi. V prejšnjem kolu so aktualne slovenske državne prvakinje v gosteh ugnale Partizan (58:82), bolgarska zasedba pa je izgubila proti Montani (71:66).

Najboljša strelka pri celjski ekipi je v tej sezoni še naprej Annamaria Prezelj (24 točk na tekmo), ki je tudi najučinkovitejša strelka lige, sledi Shante Marie Evans (18,1 točke na tekmo).

 Damir Grgič, trener: “V goste nam prihaja odlina ekipa, ki ima v tej sezoni najvišje cilje. Zavedamo se kvalitete ekipe iz Stare Zagore, ki bo na tej tekmi tudi velik favorit. Mi bomo naredili vse, da se dobro pripravimo na srečanje ter s svojo mladostjo in energijo poizkušamo čim dlje držati tekmo zanimivo.”