Članice
Share
V torek in sredo se nadaljuje mednarodna regionalna liga WABA. Tokratno kolo bo za ljubitelje slovenske košarke še posebej zanimivo, saj se obeta medsebojni obračun obeh najboljših slovenskih ekip. V dvorani Gimnazije Celje – Center se bosta namreč v sredo pomerili zasedbi Athlete Celje in Triglava.

Liga WABA:

Sreda, 15. februar, 18.00:
ATHLETE CELJE : TRIGLAV (povezava na spletni prenos)

Slovenski zasedbi se v tekmo podajata z različnim pedigrejem. Celjanke so lahko namreč precej bolj zadovoljne z dosedanjim potekom sezone, v drugem delu lige WABA se s sedmimi zmagami zaenkrat nahajajo na četrtem mestu in so tako povsem blizu uvrstitvi med najboljše štiri ekipe po koncu drugega dela mednarodne regionalne lige WABA. Kranjska zasedba je doslej zbrala tri zmage, s katerimi se trenutno nahaja na šestem mestu. V prejšnjem kolu sta obe ekipi izgubili – od Celjank je bil boljši Beroe (64:67), od Triglava pa Montana (72:67).

Najboljša strelka pri Athlete Celje je v tej sezoni še naprej Annamaria Prezelj (23,5 točke na tekmo), pri Triglavu pa Aida Kalušić (14,3 točke na tekmo). (Vir: Kzs)

IZJAVA PRED TEKMO:

Damir Grgič, trener ŽKK Athlete Celje: “Pričakujem zelo resen pristop mojih igralk proti ekipi Triglava, ki je veliko bolj izkušena ekipa od nas. Igro Kranjčank smo analizirali in se dobro pripravili nanjo. Na zadnjem srečanju v Celju so nas premagali  zato upam da točke tokrat ostanejo v Celju.” (Vir: Athlete Celje)