Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje so prepričljivo slavile tudi na povratni tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja. Prvo tekmo v Slovenskih Konjicah so dobile s 70:55, tokrat pa so Konjice pred domačimi gledalci premagale z 88:40. Celjanke so se posledično uvrstile v četrtfinale omenjenega tekmovanja.

Strelke: Zala Friškovec 24 točk, Rangie Bessard 16, Ana Radović 16, Anđela Delić 10, Maruša Seničar 8, Lea Debeljak 6, Maša Ocvirk 5, Larisa Ocvirk 3.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »Ne glede na to, da se trenutno ne nahajamo v najboljši formi, smo zasluženo visoko slavili. Tekmo smo dobro izkoristili za samo pripravo na prihodnji teden, ko se bo nadaljevalo tekmovanje v jadranski ligi. Čaka nas gostovanje pri Montani, v Bolgariji in do takrat si želi formo še dodatno dvigniti, predvsem pa omenjeno gostovanje pričakati brez poškodb. Veseli, da se poškodovane igralke vračajo v proces treningov. Le Aleksandra Krošelj še manjka, vse ostale pa so zdaj v redu.«

Prizorišče zaključnega tekmovanja najboljše četverice pokalnega tekmovanja še ni znano. Celjanke v soboto čaka nova tekma državnega prvenstva. V uvodnem krogu drugega dela bodo nasprotnice Grosupeljčanke (Grosuplje, sobota, 12. januar, ob 14.30. Sodnika: Blaž Smrekar in Sašo Pejič).