U15
Share

Pred vrati je nova košarkarska sezona tudi mlajših kategorijah. ŽKK Cinkarna Celje bo v sezoni 2017/2018 nastopil z dvema ekipama v katogoriji U15: Cinkarna Celje A in Cinkarna Celje B ter s tremi ekipami v kategoriji U13: Cinkarna Celje A, Cinkarna Celje B ter Cinkarna Celje – Laško.

 

V ponedeljek, 14. avgusta s pričetkom ob 17.00 (Gimnazija Celje – Center), bodo s pripravami na novo sezono 2017/2018 pričela dekleta selekcije U15, v sredo, 16. avgusta s pričetkom ob 9.30 (IV. OŠ Celje), pa bodo svoj prvi trening opravila tudi dekleta selekcije U13. Novi trener Žiga Jug, ki bo v novi sezoni vodil ekipi pionirk U15-A in U13-A ter sodeloval tudi pri delu in organizaciji ostalih mlajših klubskih selekcij ter Šole košarke, je zadnja leta uspešno delal v mladinskem pogonu KK Zlatorog Laško. Ekipi U15-B in U13-B bo vodila Klavdija Oblak, ekipo U13 Cinkarna Celje – Laško bo odslej vodil Darko Lesjak. S treningi v Laškem bodo pričeli nekoliko kasneje.

 

 

Žiga Jug, novi trener selekcij U15/U13 ŽKK Cinkarna Celje: “Sredina avgusta je obdobje, ko večina mlajših selekcij prične s pripravami na prihajajočo sezono, tudi naša dekleta niso izjema, saj že nestrpno pričakujejo uvodni trening. Za prihajajočo sezono smo si zadali cilj, da še nadgradimo dosedanje uspešno delo in dekleta tako posamično kot ekipno pripravimo za naslednjo stopničko v njihovem osebnostnem in košarkarskem razvoju”.

 

 

Državno prvenstvo v kategoriji U15 se prične 17. septembra, tekmovanje v kategoriji U13 pa 30. septembra. Žigo Juga čaka še mednarodno tekmovanje v jadranski WABA ligi, kjer bo nastopala ekipa U15. To tekmovanje se prične 15. oktobra!

 

Srečno, ŽIGA, KLAVDIJA in DARKO!