Članice
Share

Ženski košarkarski klub Athlete Celje, bo 15. in 16. marca gostitelj letošnjega zaključnega pokalnega turnirja za košarkarice. Ta se bo odvijal v Vojniku, v tamkajšnji novi športni dvorani. Polfinalna para sta Domžale – Konjice in Triglav – Athlete.

Urban Majcen, predsednik ŽKK Athlete Celje: “Zahvaljujemo se Košarkarski zvezi Slovenije, ki nam je zaupala organizacijo zaključnega pokalnega turnirja. Velika hvala tudi občini Vojnik, ki je dala pobudo, da bi letošnji prvi vrhunec ženske košarke v Sloveniji skupaj pripravili v njihovi čudoviti novi dvorani v Vojniku. Prepričan sem, da nam bo s pomočjo občine Vojnik in njihovega košarkarskega kluba turnir uspelo pripraviti na visokem nivoju in, da bomo tako kot že velikokrat v preteklosti dobri gostitelji prvega vrhunca ženske košarke v Sloveniji. Naš klub v letošnjem leto praznuje 20 let uspešnega delovanja, organizacija zaključnega turnirja pa je prvi večji projekt, ki ga v letošnjem letu želimo posvetiti proslavi našega jubileja.”

Beno Podergajs, župan Občine Vojnik: “To bo prvi takšen turnir v zgodovini našega kraja, zato je veselje še toliko večje. Turnir bo dodatna vzpodbuda domačem košarkarskem klubu za dekleta. Vzpodbuda bo tudi marljivi šoli, ki je bila v preteklih letih uspešna v tekmovanju ŠKL. Imamo veliko za pokazati in to bomo izkoristili. Tako kot občina, kot tudi šola. Vsi skupaj se zelo veselimo organizacije in že odštevamo dneve do turnirja.”

Polfinalna para Domžale – Konjice in Triglav – Athlete, bosta v soboto, 15. marca, ob 16.00 in 18.30. Finalna tekma bo v nedeljo, ob 18. uri.