Članice
Share

Celjske košarkarice (članice) so v 6. krogu državnega prvenstva gostovale v Domžalah, kjer so vpisale peto letošnjo zmago. Gostiteljice so premagale s 97:51. Trener Damir Grgič je na parket poslal vse košarkarice, razen poškodovanega dvojca Alma Potočnik – Milina Mišeljić. Tavelyn James je odpočil. Marica Gajić se je ustavila pri 25 točkah, dodala je 9 skokov. Martina Osterman je prispevala 13 točk. Zdaj sledi gostovanje v Zenici.

Zasedba Athletea je v Domžalah zasluženo visoko slavila. Priložnost za dokazovanje so dobile tudi mlajše igralke, vse, ki so stopile na parket pa so zadovoljile trenerja Damirja Grgiča, ki je po tekmi dejal: “Zadovoljen sem z igro in reakcijo naših igralk. Prikazali smo dobro igro, ob tem pa odpočili Jamesovo ter poškodovani Potočnikovo in Mišeljićevo. Na gostovanje v okviru jadranske lige v Zenico se lahko podajamo z optimizmom.” Celjanke so tekmo odločile že v prvem polčasu, ki so ga dobile z 59:28.

Strelke za Athlete: Marica Gajić 25, Martina Osterman 13, Larisa Ocvirk in Rebeka Abramovič 12, Houda Hamrouni, Eva Lisec in Carmen Thomas 9, Zala Belak in Rebeka Kračan 3, Neža Murn 2.

Celotna statistika obračuna Domžale – Athlete

Celjske košarkarice zdaj čaka nova tekma v Jadranski ligi. V sredo zjutraj bodo odpotovale v Zenico, kjer jih v četrtek čaka obračun z domačim Čelikom. Tekma 6. kroga se bo začela ob 18. uri.