Članice
Share

Živa Macura je vodstvo kluba obvestila, da se je zaradi študija medicine odločila, da se povsem posveti študiju in preneha z igranjem košarke. V celjskem klubu je odigrala dve sezoni in v tem obdobju osvojila dva naslova članske in mladinske državne prvakinje, dve članski pokalni lovoriki ter naslov državne prvakinje v kadetski kategoriji. Z ekipo 1. gimnazije v Celju je bila dvakrat prvakinja Šolske košarkarske lige.

Živa Macura: “Po tehtnem premisleku sem se odločila za prenehanje z igranjem košarke. V dveh letih sem v Celju doživela veliko lepega, za kar bom celjskemu klubu vedno hvaležna. V Celju sem lahko od bliže videla, kako izgleda resno ukvarjanje s košarko. Ob tem sem imela možnost redno opraviti vse obveznosti na 1. gimnaziji v Celju. S tem, ko sem bila sprejeta na medicinsko fakulteto, so se stvari spremenile. Medicina me je zelo pritegnila in odločila sem se za slednjo. Košarko bom še vedno spremljala, vendar se v njej na nekem resnem nivoju ne vidim več.”

Damir Grgič, trener: “Živina odločitev nas je presenetila in tudi šokirala, a jo spoštujemo in ji pri njenem študiju ter na njeni poklicni in življenjski poti želimo veliko uspeha. Živa je po težavah s poškodbo v lanski sezoni letos brez težav zdržala vse napore v pripravljalnem obdobju in bila ena naših ključnih igralk na pripravljalnih tekmah. Vsekakor je njen odhod manj kot deset dni pred začetkom nove sezone za našo ekipo velika izguba.”