Članice
Share

ŠEST CINKARNARK V REPREZENTANČNIH DRESIH SLOVENIJE, HRVAŠKE TER BOSNE IN HERCEGOVINE; V ŠTABU SLOVENIJE TUDI TRIJE TRENERJI

Julija je v Münchnu potekal žreb skupin za kvalifikacije za evropsko prvenstvo za ženske 2019, ki bo potekalo v Latviji in Srbiji. Slovenija se bo v boju za nastop na EP v skupini E pomerila s Francijo, Finsko in Romunijo. Že v soboto, 11. novembra ob 17. uri čaka izbranke selektorja Damirja Grgića prvo gostovanje v romunski Oradei. V sredo, 15.11. pa bodo Slovenke v dvorani Gimnazije Celje – Center ob 20.15 gostile reprezentanco Finske.

                              Slovenija – Litva, Celje, 19. november 2016


V KVALIFIKACIJAH KAR ŠEST IGRALK IN TRIJE TRENERJI NAŠEGA KLUBA

Zelo smo ponosni, da od petih članov strokovnega štaba slovenske reprezentance, kar trije prihajajo iz vrst  ŽKK Cinkarna Celje, in sicer: Damir Grgić kot selektor, eden izmed pomočnikov selektorja Jure Krajnc, delo trenerja za telesno pripravo pa opravlja Žane Bortek. Barve Slovenije bodo v kvalifikacijah zastopale tudi tri članice našega kluba, in sicer: Zala Friškovec, Aleksandra Krošelj in Larisa Ocvirk. Prav tako pa bodo še tri članice našega kluba zastopali svoji državi v kvalifikacijah za nastop na EP. Za Hrvaško bo igrala Iva Slonjšak. Hrvatice bodo igrale v skupini H, skupaj z Makedonijo, Švedsko in Italijo. Prva tekma čaka Ivo v Zagrebu, ko bodo nasprotnice Hrvaške Švedinje. Sestri Anđela in Nikolina Delić pa bosta zastopali barve Bosne in Hercegovine, ki bo v skupini A igrala z Islandijo, Črno goro in Slovaško. Prvo tekmo bosta sestri Delić odigrali v Sarajevu, nasprotnice pa bodo Slovakinje.


Slovenska reprezentanca:

Rebeka Abramovič (Triglav), Nika Barić (Jekaterinburg), Zala Friškovec (Cinkarna Celje), Aleksandra Krošelj (Cinkarna Celje), Annamaria Prezelj (Gorzow Wielkopolsk), Teja Oblak (KSC Szekszard), Tina Jakovina (PINKK Pecsi), Larisa Ocvirk (Cinkarna Celje), Maruša Seničar (Triglav), Shante Marie Evans (Girona), Eva Lisec (Familia Schio), Tina Trebec (Fribourg).

ŠTAB REPREZENTANCE:

Damir Grgič

selektor

Jure Krajnc

pomočnik selektorja

Slavko Duščak

pomočnik selektorja

Predrag Radović

pomočnik selektorja

Žane Bortek

trener za telesno pripravo

Matej Likar

direktor reprezentance

Martin Klešnik

fizioterapevt

Enej Umek

tehnični vodja

Jaka Lenart

predstavnik za odnose z javnostmi

 

Kvalifikacije za EP 2019:

11.11.
Romunija – Slovenija

15.11.
Slovenija – Finska

10.2.
Slovenija – Francija

2018:

14.2.
Slovenija – Romunija

17.11. 
Finska – Slovenija

21.11.
Francija – Slovenija

 

SKUPINA ASKUPINA BSKUPINA CSKUPINA D
Bosna in HercegovinaEstonijaAlbanijaPortugalska
IslandijaPoljskaLitvaVelika Britanija
Črna goraBelorusijaMadžarskaIzrael
SlovaškaTurčijaRusijaGrčija
SKUPINA ESKUPINA FSKUPINA GSKUPINA H
FinskaBolgarijaŠvicaMakedonija
RomunijaNizozemskaNemčijaHrvaška
SLOVENIJAUkrajinaČeškaŠvedska
FrancijaŠpanijaBelgijaItalija

 

Prispevek pripravil: Matjaž Kramberger PR kluba