Članice
Share

PRIREDITEV ŠPORTNIK LETA V CELJU


V Narodnem domu v Celju je včeraj potekala jubilejna, že 50. prireditev Naj športnik Celja v organizaciji Športne zveze Celje. Daleč najbolj športno mesto v državi in tudi širše je tako ponovno počastilo najbolj vidne športne dosežke, tokrat v letu 2017.

 

Med ekipami so Naj športnice Celja postale košarkarice ŽKK Cinkarne Celje (53 točk), druga je bila ekipa Kegljaški klub Celje (23 točk), tretje mesto je osvojil Judo klub Z dežele Sankaku (2 točki) in četrto mesto Atletski klub Kladivar (1 točka).

Naj športniki Celja pa so postali rokometaši RK Celje Pivovarna Laško.

Naj športnika leta za leto 2017 sta judoista Tina Trstenjak in Mihael Žgank. Drugi mesti sta zasedla atleta Martina Ratej in Luka Janežič, tretja pa sta bila judoistka Anamari Velenšek in kanuist Martin Srebotnik.

Priznanje za strokovno delo v športu za leto 2017 je prejel tudi naš trener in selektor ženske članske reprezentance Damir Grgić.

Ob 50-letnici je posebno priznanje za dolgoročno poročanje v medijih o športnih dogodkih in delu športnih društev v Celju prejel tudi naš športni direktor Uroš Kranjc.

mag. Darja Turk, podžupanja Mestne občine Celje in Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje 

 

Pripravil: Matjaž Kramberger


 

Foto: Gojko Kusić (Celje, 29.1.2018)