Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje so na sedmi tekmi nove tekmovalne sezone zabeležile še sedmo zmago. Štiri so nanizale v državnem prvenstvu, tri v mednarodni jadranski WABA ligi. Tokrat so v 4. krogu domačega prvenstva s 65:59 premagale ljubljansko Ježico.

Domačim košarkaricam je sredi tretje četrtine uspelo doseči deset zaporednih točk ker je pomenilo, da je srečanje dokončno odločeno. Pri gostiteljicah se je najbolj izkazala Lea Debeljak, ki je tekmo zaključila z dvojnim dvojčkom (11 točk in 10 skokov). Trener Damir Grgić je tudi tokrat razporedil minute med vse igralke, obe ameriški košarkarici pa nista bili v kadru. Celjanke se namreč prihodnji teden po enajstih letih vračajo na evropsko sceno. Zaigrale bodo v FIBA evropskem pokalu – Eurocup. V prvem krogu bo Cinkarna Celje gostovala pri Szekszardu na Madžarskem. Srečanje bo na sporedu v sredo, ob 18. uri. Celjanke v soboto v domačem prvenstvu čaka gostovanje v Slovenskih Konjicah.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »Čestitke mojim igralkam za zmago in Ježičankam za odlično tekmo. Z današnjim srečanjem ne morem biti zadovoljen, saj smo igrali zelo nepovezano in nezbrano skozi celotno tekmo. Vseeno pa je to zadostovalo za novi dve točki.«