Članice
Share

Košarkarice Athleta so v Sarajevu dosegle še drugo letošnjo zmago v jadranski ligi in so po dveh odigranih krogih z dvema zmagama same na vrhu prvenstvene lestvice. Varovanke trenerja Damirja Grgiča so v bosanski prestolnici vodile večji del tekme. V tretji četrtini je njihova prednost narasla že na 62 proti 46, a so se domačinke že do konca tretje četrtine spet vrnile nazaj v tekmo. V ključnih trenutkih sta trojki za zmago Athleta povezali Tavelyn James in Houda Hamrouni. Slovenske državne in pokalne prvakinje so zadele kar 13 trojk, skok pa dobile z neverjetnih 45 proti 15. Zanimivo, da je prva skakalka lige Marica Gajić sama zbrala več skokov (21) kot celotna ekipa Play offa. V naslednjem krogu bo Athlete 31. oktobra gostil srbskega podprvaka in podprvaka jadranske lige Radivoj Korač iz Beograda.

PLAY OFF SARAJEVO – ATHLETE CELJE 85:95 (26:26, 16:24, 26:19, 17:26)

PLAY OFF: Mujović, Curović 7, Galinović, King 23, Adams 32, Kabula, Johnson 7, Kovačevič 2, Pašić, Đapo 12, Penava, Alispahić
ATHLETE CELJE: Abramovič 18, Potočnik, Mišeljić, Hamrouni 8, Ocvirk, Gajić 14, Lisec 15, Osterman 4, James 21, Tyson Thomas 15

Goran Lojo, trener Play Offa: “Utakmica fer i korektna, sudjenje dobro. Čestitam gostujućoj ekipi na pobjedi.”

Damir Grgič, trener Athlete Celja: “Čestitam svojoj ekipi na pobjedi. Ključ je bio pristup utakmici. Play Off je sastavio neobično dobru, pomalo atipičnu ekipu i zato čestitika i domaćinu.”

– STATISTIKA TEKME –

– FOTOGALERIJA TEKME –

POSNETEK TEKME:

1. četrtina


2. četrtina


3. četrtina


4. četrtina

 

Jutri začetek državnega prvenstva

Ta konec tedna se za člansko ekipo Athleta začenja tudi nova domača sezona. V prvem kolu državnega prvenstva se bodo Athletinje v soboto 19. oktobra ob 17.00 uri pomerile z ekipo ŽKK Domžale. Celjanke bodo na domači sceni v jubilejni dvajseti sezoni branile dvojno krono iz lanskega leta.

Pester vikend mlajših selekcij

Ta vikend bodo zelo aktivne tudi vse mlajše klubske selekcije. Mladinke bodo v nedeljo (19.00) gostile ekipo Maribora, kadetinje čaka v soboto (10.00) gostovanje v Domžalah, starejše pionirke v nedeljo (10.00) gostujejo v Vipavi, mlajše pionirke pa bodo na turnirju v svoji dvorani v soboto (9.00 in 11.30) gostile Šentvid in Šmarje pri Jelšah.