Članice
Share

CINKARNA CELJE – MARIBOR


Danes, 26.9. 2018 se bo s tekmo vnaprej odigranega 6. kola med Cinkarno Celje in Mariborom začela nova sezona državnega prvenstva za košarkarice. Državni naslov bodo branile celjske košarkarice, tekme prvega kola pa bodo na sporedu v petek in soboto. V 1. kolu bodo Celjanke v soboto, 29.9. ob 18. uri gostile Grosuplje.


1. SKL za ženske, 6. kolo:

Sreda, 26. september, ob 20.00; Gimnazja Celje-Center:
CINKARNA CELJE : MARIBOR

S tekmo v Celju se bo začela nova sezona 1. SKL za ženske, v kateri se bo za naslov državnih prvakinj merilo osem ekip. Pred aktualnimi državnimi prvakinjami je prelomna sezona, saj se bodo predstavile v treh ligaških tekmovanjih. Poleg državnega prvenstva in regionalne lige WABA, bodo 14-kratne slovenske prvakinje nastopale v Evropskem pokalu. Ekipa je pred novo sezono doživela kar nekaj sprememb, v Celje so se preselile reprezentantke mlajših starostnih kategorij (Blaža Čeh, Lea Debeljak, Mojca Jelenc in Marta Ostojić) ter slovenska članska reprezentantka Maruša Seničar. Po odhodu Oderah Chidom sta ekipo okrepili Američanki Bessardova in Whitova. Kariero sta zaključili Alma Potočnik in Althea Gwashavanhu, klub pa je zapustila Eva Stefanoski. Hrvatica Iva Slonjšak, MVP preteklega finala državnega prvenstva, bo kariero nadaljevala v turški Cukurovi.

Košarkarice iz štajerske prestolnice se bodo v novi sezoni predstavile s pomlajeno zasedbo. Klub je zapustila Simona Kuzma, ki je bila v preteklih treh sezonah nepogrešljiv člen mariborske ekipe. V Maribor se je iz Grosupljega preselila Elma Dautović, ki je letos poleti nosila dres slovenske reprezentance do 18 let na EP v Italiji. 

Srečanje v Celju se bo začelo ob 20. uri.

Izjavi trenerjev pred začetkom sezone in prvo tekmo:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Nova sezona, novi izzivi. Zelo se že veselimo začetka tekmovanj. Za nami je zelo kakovostno pripravljalno obdobje, veseli pa tudi dejstvo, da nimamo težav s poškodbami. Pripravljeni in osredotočeni čakamo na začetek prvenstva. V tej sezoni bodo v domačem prvenstvu veliko priložnost dobili mlada, nadobudna dekleta, ki smo jih priključili iz mlajših kategoriji ali pripeljali pred začetkom sezone. Pričakujem, da bo obračun proti ekipi Maribora zanimiv. Spoštujemo vsakega nasprotnika in upam, da bomo že na prvem srečanju dali vse od sebe.

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
Komaj smo čakali začetek državnega prvenstva. Naša pripravljenost vsekakor ni optimalna. Na tekmi proti absolutnemu favoritu se bomo skušali predstaviti v čim boljši luči.

Tekst povzet po KZS