Članice
Share

VISOKA ZMAGA CELJANK


Nova sezona državnega prvenstva za ženske se je začela z vnaprej odigranim obračunom šestega kola med Cinkarno Celjem in Mariborom. Aktualne državne prvakinje so prišle do visoke zmage z rezultatom 103:47.


1. SKL za ženske, 6. kolo:

Sreda, 26. september, ob 20.00, dvorana Gimnazije Celje-Center:
CINKARNA CELJE : MARIBOR 103:47 (36:11, 22:15, 18:10, 27:11)
White 20 (11 skokov), Bessard 17, Friškovec 16 (8 asistenc); Dautović M. 18 (9 skokov), Dautović E. 8 (5 skokov), Haralovič 6.

STATISTIKA

Celjske košarkarice so novo sezono odprle tako kot so zaključile preteklo. Z visoko in zanesljivo zmago so odpravile pomlajeno ekipo Maribora, ki je tekmo odigrala še brez najboljše košarkarice pretekle sezone Tine Cvijanović.

Že v uvodnih minutah je postalo jasno, da so Celjanke tudi v novi sezoni sestavile izjemno močno zasedbo ter poiskale adekvatne zamenjave za Slonjšakovo in Chidomovo, ki sta ekipo zapustili med poletjem. Ameriški okrepitvi Chatrice White in Rangie Bessard sta bili z 20 oziroma 17 točkami najboljši strelki aktualnih državnih prvakinj. Whitova je tekmo zaključila z dvojnim dvojčkom, saj je zbrala še 11 skokov.

Celjanke so dobile vse štiri četrtine, že po uvodnih desetih minutah pa so vodili z visokimi 25 točkami naskoka. Do polčasa je prednost presegla 30 točk in varovanke Damirja Grgiča so vse dvome o zmagovalcu obračuna razblinile že pred glavnim odmorom.

V drugem polčasu je slovenski selektor minute namenil tudi mladim košarkaricam, ki bodo v nadaljevanju nosile glavno breme celjske igre, saj ekipa iz knežjega mesta nastopa še v evropskem pokalu in regionalni ligi WABA. Izkazali sta se tudi novinki Lea Debeljak, ki je prišla iz Grosupljega (9 točk), slovenski reprezentantki Maruši Seničar pa je do dvojnega dvojčka zmanjkal en skok (10 točk in 9 skokov).

Mariborčanke so pred novo sezono prevetrile svoje vrste. Na uvodnem srečanju proti favoriziranim Celjankam je nase opozorila predvsem Merisa Dautović, ki je dosegla 18 točk, temu dosežku pa dodala še 9 skokov. Srečanje se je zaključilo z rezultatom 103:47.

Celjanke bodo v prvem kolu gostile ekipo Grosupljega, Mariborčanke pa se v soboto odpravljajo na gostovanje v Slovenske Konjice.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Kljub visoki končni razliki sem zadovoljen s tekmo. Slednja je bila na trenutke zelo zanimiva. Čestitam mojim košarkaricam za prvo zmago v sezoni ter Mariborčankam za dopadljivo igro.

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
Uvodno tekmo v novi sezoni smo odigrali proti zelo močnemu nasprotniku. Kljub visokemu porazu čestitam dekletom za prikazano željo in borbenostjo v igri. Čestitam tudi ekipi Cinkarne Celje za izvrstno tekmo.

Vir: KZS

Fotografije: Gojko Kusić (Celje, 26.09.2018)