Članice
Share
3. KOLO 1. SKL

V soboto bodo na sporedu vse štiri tekme tretjega kola 1. SKL za ženske. Tretje kolo bosta s tekmo ob 16.00 odprli ekipi Ježice in Triglava, pol ure kasneje bodo na igrišče stopile Konjice in Maribor, Domžale se bodo pomerile z Akson Ilirijo, Grosuplje pa bo gostilo Cinkarno Celje.

Sobota, 21. oktober, ob 19.00, ŠD Brinje:
GROSUPLJE : CINKARNA CELJE

Grosupeljčanke in Celjanke so se v prejšnji sezoni pomerile dvakrat, obakrat pa so z visokim naskokom zmagale aktualne državne prvakinje. Grosuplje je v prejšnjem odigranem kolu premagalo Akson Ilirijo, Celjanke pa so brez težav odpravile Maribor.

ŽKK Cinkarna Celje

Izjave pred tekmo:

Slavko Duščak, trener ŽKK Grosuplje: “Igramo proti serijskim državnim prvakinjam. Celjanke so favoritke te tekme. Trenutno so v zelo dobri formi, kar so pokazale tudi na srečanju Lige WABA. Na naši ekipi je zgolj to, da odigramo najboljšo tekmo, ki smo jo v tem trenutku sposobni.”

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: “Igramo proti mladi in dobro vodeni ekipi, ki je svoj talent prikazala že na tekmi drugega kola proti Akson Iliriji. Nahajamo se v vlogi favorita, vendar bomo to morali potrditi še na igrišču.” 

Althea Gwashavanhu, center ŽKK Cinkarna Celje: “V soboto se odpravljamo na drugo tekmo državnega prvenstva v Grosuplje, kjer bomo lovili drugo zmago. V tekmo bomo stopili resno in zbrano, poskušali bomo popraviti nekatere napake v naši igri in prikazati dobro košarko.”