Članice
Share

GLADKA ZMAGA  –  27. V SEZONI


Košarkarice Cinkarne Celje so na gostovanju v Domžalah zabeležile 27. par točk, v soboto pa bodo skušale na derbiju 1. SKL za ženske proti Triglavu ohraniti stoodstoten izkupiček po rednem delu. Domžale drugo sezono zapored zaključujejo brez zmage na zadnjem mestu. Srečanje je zaznamovalo rekordnih 21 trojk Cinkarne Celje.


Sreda, 25. april ob 20.30, OŠ Venclja Perka, Domžale


DOMŽALE : CINKARNA CELJE 37:113 (13:31, 4:21, 11:32, 9:29)

Dremel 18 (10 skokov), Hribar, Tajher in Pintar po 4; Friškovec 30 (5 skokov, 5 podaj, 6 prid. žog), Krošelj 29 (5 skokov, 9 podaj), Ocvirk 19 (15 skokov, 6 podaj).

STATISTIKA

Obračun med vodilno in zadnjeuvrščeno ekipo je po pričakovanjih zanesljivo pripadel aktualnim državnim prvakinjam. Slednje so na tekmo v Domžale pripotovale zgolj z osmimi igralkami, priložnost za igro je dobila šesterica. Damir Grgić je počitek namenil vsem tujkam v svoji ekipi, saj je pred Celjankami zahteven ritem končnice.

Vse štiri četrtine so zanesljivo pripadle Celjankam, ki so zadele neverjetnih 21 metov za tri točke, kar je tudi daleč najboljši dosežek v zadnjih desetih sezonah 1. SKL. Lastni rekord izpred meseca dni so presegle za tri zadete trojke. Po sedem trojk sta dosegli Aleksandra Krošelj in Zala Friškovec.

Peterica košarkaric Cinkarne Celje je zaključila tekmo z valorizacijo višjo od 24. Najučinkovitejši sta bili Friškovčeva (30) in Krošljeva (29), dvojni dvojček sta dosegli Althea Gwashavanhu (15 + 14 skokov) in Larisa Ocvirk (19 + 15 skokov). Pri domačinkah je 18 točk dosegla Ula Dremel, ki je pridobila še 10 skokov.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
Čestitam Celjankam za prepričljivo zmago. Kljub veliki razliki, smo danes imeli tudi mi svetle trenutke. Predvsem Ula Dremel je odigrala eno boliših partij. Žal smo imeli slab odstotek meta, da bi bila razlika manjša, a nikakor nisem razočaran. Lepe praznike in počitnice vsem.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Čeprav končni rezultat ni bil pomemben, čestitam mojim igralkam za pristop in novo zmago. Prav tako pa bi čestital in podal priznanje igralkam ter trenerju ŽKK Domžale za vztrajnost in borbenost v tej naporni sezoni.