Članice
Share

DERBI KOLA CINKARNA CELJE- TRIGLAV


V soboto bo na sporedu derbi med Cinkarno Celje in Triglavom, s katerim se bo sklenil redni del sezone v 1. SKL. Košarkarice Grosupljega so v četrtek prišle do zmage na gostovanju v Slovenskih Konjicah, s tem pa mesto v polfinalu zagotovile ekipi Maribora. Pred tem je Maribor premagal Akson Ilirijo, Ježica je bila boljša od Domžal. Polfinalna para državnega prvenstva sta Cinkarna Celje : Maribor in Triglav : Akson Ilirija, termini polfinalnih tekem pa 3., 6. in 8. maj.


1. SKL za ženske, 14. kolo 2. dela:

Sobota, 28. april, ob 18.00 – Gimnazija Celje-Center:
CINKARNA CELJE : TRIGLAV

Redni del 1. SKL bosta v soboto sklenili najboljši ekipi te sezone državnega prvenstva. Cinkarna Celje bo poskušala doseči 28. zmago v tej sezoni in tako ostati edina neporažena ekipa, Triglav bo iskal priložnost za 24. uspeh v tej sezoni. Celjanke so bile sicer boljše na vseh treh medsebojnih obračunih v tej sezoni DP, Triglav pa se je zmage veselil v finalu pokalnega tekmovanja.

Iva Slonjšak je s povprečjem 17,6 točk na tekmo prva strelka Celja v tej sezoni, pri Triglavu je najučinkovitejša Rebeka Abramovič (17,7 točk na obračun).

Izjava Ive Slonjšak pred srečanjem s Triglavom:”Jutri nas čaka zadnja tekma rednega dela proti Triglavu. Proti Kranjčankam pričakujemo tudi tokrat zelo težko tekmo. Verjamem, da bomo dekleta dala na tekmi svoj maksimum in da bomo zmagale še zadnjo tekmo v rednem delu državnega prvenstva.”


Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Ne glede na to, da rezultatsko tekma ni pomembna, sem prepričan, da bo zanimiva in napeta do konca kot vse ostale v tej sezoni.”

Ernest Novak, trener Triglava:
“Proti ekipi Celja moramo odigrati na precej višjem nivoju kot smo to počeli na zadnjih tekmah.”

 

Foto: Gojko Kusić/arhiv