Članice
Share

28. ZMAGA CINKARNARK V DRŽAVNEM PRVENSTVU


V Gimnziji Celje-Center je bil na sporedu derbi med Cinkarno Celje in Triglavom, s katerim se je zaključil redni del sezone v 1. SKL. V Celju so se 28. zmage v tej sezoni 1. SKL veselile domačinke.


1. SKL za ženske, 14. kolo 2. dela:

Celje, sobota, 28. april:
CINKARNA CELJE : TRIGLAV 80:46 (17:6, 21:15, 24:16, 18:9)
Chidom 22 (8 skokov), Slonjšak 13, Friškovec in Delić po 12; Abramovič 16 (7 skokov), Jakobčič 10, Prevodnik in Žibert (6 skokov) po 7.

STATISTIKA

Cinkarna Celje je redni del državnega prvenstva končala z 28 zmagami oziroma 56 točkami ter s tem zanesljivo osvojila prvo mesto. V polfinalu se bodo Celjanke pomerile z Mariborom. Triglav je bil petič v tej sezoni 1. SKL neuspešen, v polfinale se bodo Kranjčanke podale kot drugouvrščena ekipa, nasprotnik Triglava v polfinalu pa bo Akson Ilirija.

Četrti derbi v tej sezoni državnega prvenstva se je še četrtič končal v korist Celja, zadnji medsebojni obračun so aktualne državne prvakinje dobile z daleč najvišjo razliko v tej sezoni. Triglavanke so tekmo slabo odprle predvsem v napadu, prvi koš so dosegle šele po slabih štirih minutah tekme, uspelo se jim je približati še na dve točki zaostanka (6:4), nato pa je sledila nadvlada Celjank, ki so že ob koncu prvega polčasa vodile z 38:21.

Tudi v drugem polčasu Triglav ni bil kos ritmu domačink, katerih prednost se je iz minute v minuto povečevala. V drugih dvajsetih minutah Kranjčanke niso našle odgovora na obrambo Celja, skupno so varovanke Ernesta Novaka izgubile kar 29 žog, imele so le 35-odstotni izkupiček meta iz igre (met za 3: 2/17), dosegle so najmanjše število točk v tej sezoni državnega prvenstva. Kljub neuspehu pa so bile Triglavanke boljše v skoku (37:29). Na koncu je Celje zmagalo z 80:46.

Oderah Chidom je bila z 22 točkami prva strelka domače ekipe, ujela je osem odbitih žog. Iva Slonjšak je pristavila 13 točk. Pri Triglavu je največ točk dosegla prva strelka ekipe, Rebeka Abramovič (16 in 7 skokov), dvomestno število točk pa je dosegla tudi Maja Jakobčič (10).

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Čestitam mojim igralkam za zasluženo zmago. Zavedam se, da današnja tekma ni realno stanje, vseeno pa sem zadovoljen s pristopom.

Ernest Novak, trener Triglava:
Čestitke Celjankam za prikazano, upam, da nas je ta poraz postavil na realna tla. Pred nami je najpomembnejši del sezone in upam, da se bodo igralke začele tako tudi obnašati.


Povz. po KZS

Foto: Gojko Kusić (Celje, 28.04.2018)