Članice
Share

V torek in sredo bodo na sporedu tekme 5. kola Lige za prvaka 1. SKL za ženske. Maribor v torek pričakuje ljubljansko Ilirijo, v sredo pa bo na sporedu derbi med Triglavom in Athlete Celjem, v Rogaški Slatini pa se bosta srečala Janina in Konjice.

 

1. SKL (Ž) – LIGA ZA PRVAKA, 5. KOLO:

Sreda, 22. marec, ob 16:45:

TRIGLAV : ATHLETE CELJE

V sredo bo na sporedu že peti obračun Triglava in Athlete Celja v tej sezoni. Novopečene prvakinje lige WABA so zmagale na treh tekmah, tudi na najpomembnejši – finalu pokala Slovenije, Kranjčanke pa so v tej sezoni dvakrat ugnale zasedbo Damirja Grgiča.

Najboljša strelka v dresu Triglava je Aida Kalušić (15 točk na tekmo), pri Celjankah pa jih Shante Marie Evans v povprečju dosega 17,4 točke.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Bojan Lazič, trener Triglava:
“Za zaključek prvega dela Lige za prvaka igramo proti prvaku WABA lige – ekipi Athlete Celja. Na tem mestu bi rad trenerju, strokovnemu štabu ter igralkam iskreno čestital za ta uspeh. Ekipa Celja je nesporni favorit te tekme, saj so dokazali, da tudi proti veliko bolj izkušenim ekipam od naše igrajo precej prepričljivo.”

Damir Grgič, trener Athlete Celja:
“Po napornem koncu preteklega tedna ter dolgi vožnji nas že v sredo čaka izjemno težka tekma v Kranju proti odličnemu nasprotniku. Upam, da se do tekme odpočijemo in poskušamo srečanje odigrati po najboljših močeh.”

Povzeto po KZS:


Lestvica 1. SKL (Ž), Liga za prvaka:

Ne

Ekipa

Z/P

Točke

1.

Athlete Celje

12/1

25

2.

Triglav

12/1

25

3.

Ilirija

8/6

22

4.

Konjice

3/11

17

5.

Maribor

3/10

16

6.

Janina

2/11

15