Članice
Share

CELJANKE PROTI ILIRIJANKAM


Celjanke so tri kola do konca drugega dela 1. SKL še vedno brez poraza in so vodilna ekipa državnega prvenstva, tudi v polfinalne boje se bodo varovanke Damirja Grgića podale kot prvouvrščena ekipa DP. Na drugi strani je Akson Ilirija v prejšnjem kolu z zmago nad Konjicami napravila velik korak proti končnemu tretjemu mestu (15 zmag, 11 porazov).

Najučinkovitejša košarkarica Cinkarne Celje v tej sezoni 1. SKL je Iva Slonjšak, povprečno prispeva 17,6 točk na tekmo. Najboljša strelka Akson Ilirije je Ela Mičunović (13,3 točk na srečanje).


Sobota, 21. april, ob 17.0; Gimnazija Celje-Center:
CINKARNA CELJE : AKSON ILIRIJA

 

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Čaka nas obračun z Ilirijo, ki nam bo služil predvsem za pripravo na končnico državnega prvenstva.”

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
“Z zmago v prejšnjem kolu smo potrdili tretje mesto po rednem delu državnega prvenstva, kar je glede na začetek te sezone izjemno lep uspeh. Preostali dve tekmi bomo odigrali sproščeno in se potrudili prikazati dobro igro.”


Izjavi Zale in Eve pred tekmo:

Zala Friškovec: “V soboto nas čaka tekmo z ljubljansko Ilirijo, na kateri bomo dale vse od sebe, da pokažemo lepo in kolektivno igro.”

Eva Stefanoski: “V soboto nas čaka obračun z ljubljansko Ilirijo. Tekmo bomo poskusile čim bolj izkoristiti za dodatno uigravanje. Vabimo navijače, da se nam pridružijo v dvorani Gimnazije Celje-Center.”