Članice
Share

V 7. krogu 2. dela državnega prvenstva za članice bodo Celjanke v sredo, 30.3. gostovale v Mariboru proti ekipi ŽKD Maribor. V mariborski dvorani Tabor se bo srečanje pričelo ob 20. uri. Mariborčanke so v prejšnjem krogu skoraj presenetile ekipo Triglava, saj so nesrečno izgubile šele v podaljšku, Celjanke pa so visoko premagale Domžale.

V tej sezoni so se Celjanke in Mariborčanke srečale trikrat, vselej so bile uspešne igralke Athlete Celja. V zadnji tekmi so Celjanke v domači dvorani premagale ŽKD Maribor 103:59. Za Athlete je bila najuspešnejša Tina Trebec, ki je dosegla 17 točk. ŽKK Athlete Celje ima v tej sezoni 15 zmag in le en poraz, medtem ko so Mariborčanke 5 krat slavile in 11 krat bile poražene. Pri Mariborčankah je najboljša strelka Simona Kuzma, ki dosega v povprečju 14,3 točk na tekmo, pri Celjankah pa Annamaria Prezelj dosega v povprečju 12,1 točk na tekmo.

Ekipo Maribora je pred kratkim okrepila Sara Vujačić, saj ni podaljšala pogodbe z nemškim prvakom Wasserburgom.

Potočnik-Alma-217x300

Kaj od tekme v Mariboru pričakuje organizatorka igre Athleta – Alma Potočnik?

»Tekme proti Mariboru so vedno težke in tudi ta bo. Maribor se je okrepil s Saro Vujačić, me pa bomo nastopile v okrnjeni zasedbi. V tekmo moramo kreniti maksimalno zbrane. Upam, da bomo pokazale dobro igro, hkrati pa si želim, da bomo iz tekme v tekmo dvignile nivo naše igre.«

 

 

Athlete-LOGO-Registration-BLACK