Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje so v 3. krogu skupine H evropskega pokala, gostovale na Slovaškem, kjer so se pomerile z ekipo Ružomberoka. Slednji je bil uspešnejši s 77:68. Gostiteljicam je bil dodaten veter v jadra iz strani številnih gorečih privržencev, ki so v dvorani Koniaren skrbeli za odlično vzdušje. Tudi Ružomberok je pokazal vso svojo kakovost, ko je bilo znova moč videti, da gre za novo izvrstno ekipo, Celjanke pa so še enkrat več prikazale izjemno borbeno predstavo ter obenem dokazale, da se se lahko kosajo tudi s takšnimi ekipa

i. Nekoliko slabši je bil uvod v tekmo, zatem je steklo, kajti Celjanke so nasprotnicam pošteno dihale za ovratnik.

Slovaški klub je bil v letih 1999 in 2000 evropski prvak, enajstkrat prvak Slovaške, trikrat prvak Čehoslovaške, 2. mesto pa je osvojil na svetovnem klubskem prvenstvu leta 1998 v Braziliji. Kar šestkrat je igral zaključni turnir evrolige.

Ružomberok – Cinkarna Celje 77:68 (28:14, 10:18, 20:20, 19:16); Ellenberg-Wiley 24; Bessard, Ocvirk 20. Statistika tekme (KLIK)

V zasedbi trenerja Damirja Grgića je tokrat manjkala poškodovana Američanka Chatrice White. Celjanke so se sicer večji del prve četrtine dobro držale, potem pa so gostiteljice v izdihljajih prvih desetih minut uspele pobegniti na občutnejšo prednost. Ružomberok je pred drugo četrtino vodil z 28:14. A košarkarice Cinkarne Celje to ni prestrašilo, saj so se skozi drugo četrtino dobro kosale s favoriziranimi gostiteljicami. Po trojki Zale Friškovec so se v 16. minuti približale na šest točk zaostanka (34:28), za šest točk pa zaostajale tudi ob polčasu, ko je na semaforju kazalo 38:32. Celjanke so drugo četrtino dobile z 18:10.

Po trojki Larise Ocvirk se je Cinkarna Celje v uvodni minuti tretje četrtine približala na vsega tri točke zaostanka (38:25). Pred zadnjimi desetimi minutami so bile domačinke v prednosti z 58:52, potem ko se je tretja četrtina končala z 20:20. Ružomberok je zadnjo četrtino začel s 5:0, pobegnil na enajst točk prednosti, vendar pa so se Celjanke znova približale na šest točk zaostanka. V drugi polovici zadnje četrtine je Aleksandra Krošelj zadela za 68:63, dobro minuto pred koncem trojko Larisa Ocvirk, ko je zaostanek znašal le še štiri točke, a Slovakinje niso dopustile presenečenja in vpisale novo zmago. Bilo je 77:68. Kljub porazu si košarkarice Cinkarne Celje zaslužijo vse pohvale. Rangie Bessard in Larisa Ocvirk sta dosegli po 20 točk.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »Tekmo smo začeli slabo, nezbrano. Po precejšnjem zaostanku v prvi četrtini smo se v nadaljevanju srečanja poizkušali vrniti v igro. To nam je tudi uspelo, ko smo se povsem približali gostiteljicam, vzpostavili ritem in obenem nadzirali sam potek. Za popoln preobrat nam je zmanjkalo tako moči kot tudi zbranosti v ključnih trenutkih tekme. S tremi četrtinami sem zadovoljen, razen s prvo. Kljub porazu se v primerjavi s prvima dvema tekmama vidi napredek naše ekipe. Gremo naprej.«

Celjanke bodo v soboto (18.30) odigrale tekmo 7. kroga državnega prvenstva. Gostovale bodo v Domžalah. Zatem bo sledil reprezentančni premor.