Članice, Novice
Share

Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje se lahko pohvali, da bo kadetska selekcija v prihodnjih dneh klubske barve zastopala na evropskem pokalu prvakov za kadetinje. Omenjeno tekmovanje se bo od danes pa vse do torka, 13. novembra, odvijalo v Sopronu, na Madžarskem. Osem ekip je razdeljenih v dve skupini. 

Celjanke, ki jih bo v Sopronu vodil trener Jure Krajnc, so v skupini B, ki jo ob Cinkarni Celje sestavljajo še: Csata DSE (Madžarska), Trešnjevka Zagreb (Hrvaška), Spartak Moskva (Rusija). V skupini A so BBC Osnabrück (Nemčija), Basket Costa (Italija), BS Riga (Latvija), Soproni (Madžarska).

»Vsi skupaj smo izjemno veseli, da smo tretjič v zgodovini kluba dobili povabilo za sodelovanje na evropskem kadetskem klubskem prvenstvu. To je še en dokaz več, da je naš klub v Evropi izjemno cenjen ter spoštovan. V letošnjem letu smo v klubu začeli na novo graditi generacijo letnika 2003 in mlajše, ki je po naši oceni zelo perspektivna in kljub temu, da bomo na tem prvenstvu igrali z leto do dve mlajšo ekipo, bo to za dekleta na njihovi razvojni poti zagotovo zelo velika izkušnja ter vzpodbuda za naprej,« je v uvodu pogovora dejal trener Jure Krajnc, ki se je zatem dotaknil še tekmecev na evropskem pokalu prvakov za kadetinje. »Naši tekmeci bodo nekdanji večkratni evropski prvak Spartak iz Moskve, ki ima najboljšo šolo za vzgojo mlajših igralk v Rusiji, madžarski kadetski prvak CSATA ter zagrebška Trešnjevka, ki se je pred to sezono okrepila s številnimi hrvaškimi kadetskimi reprezentantkami, vodi pa jo naš nekdanji trener Željko Ciglar. Naša ekipa ni obremenjena z rezultatom, seveda pa bomo na vsaki tekmi, če se nam bo ponudila priložnost za presenečenje, le-to skušali izkoristiti.« Sodelovanje med takšnimi ekipami je torej za ŽKK Cinkarna Celje veliko priznanje in tega se dobro zavedajo tudi naše košarkarice, ki bodo na Madžarskem zagotovo naredile vse, da se prikažejo v najboljši možni luči. »To bo za naša mlada dekleta nova izjemna izkušnja, ki jim bo na njihovi nadaljnji poti zagotovo koristila. Naš cilj je, da tej generaciji, ki jo bomo v prihodnjih letih poskušali še doselekcionirati, ponudimo čim boljši program treningov ter tekem. Veseli smo, da po generaciji 1997 tudi ta generacija dobiva priložnost za igro z najboljšimi vrstnicami iz Evrope,« je še pristavil Jure Krajnc.

Spored tekem celjskih košarkaric:

Četrtek, 8. november, ob 11.30: Cinkarna Celje – Spartak Moskva

Petek, 9. november, ob 14.00: Csata DSE – Cinkarna Celje

Sobota, 10. november, ob 12.00: Trešnjevka – Cinkarna Celje

V nedeljo bodo imele ekipe prost dan, medtem ko se bo v ponedeljek začel drugi del tekmovanja, tekme za končne razvrstitve pa bodo na sporedu v torek.