Novice
Share

Kadetinje ŽKK Cinkarna Celje so danes v Sopronu, na Madžarskem, odigrale prvo tekmo evropskega pokala prvakov za kadetske ekipe. Celjanke so se pomerile s Spartakom iz Moskve, ki je bil na koncu uspešnejši za sedem točk (56:49).

Celjanke so prvo četrtino dobile s 17:13, v nadaljevanju pa igrale brez najboljše posameznice Marte Ostojić, ki se je poškodovala. Tekma je bila izenačena vse do zadnje minute, v kateri je Spartak naredil odločilen korak k zmagi. Košarkarice Cinkarne Celje si za prikazano zaslužijo vse pohvale.

Cinkarna Celje – Spartak Moskva 49:56 (17:13, 6:19, 17:10, 9:14); Gbemoutor 14, Jelenc 9; Bochkareva, Odintsova 12. Statistika tekme (KLIK)

»Tekmo smo dobro odprli, po koncu prve četrtine pa ostali brez naše odlične Marte Ostojić, ki si je poškodovala gleženj. To je njene soigralke dobesedno šokiralo in pošteno zmedlo, saj v drugi četrtini nismo bili pravi. V drugem polčasu so dekleta zaigrala tako kot znajo in se praktično do konca enakovredno kosale s Spartakom. Vse pohvale naši ekipi, ki že nestrpno čaka na jutrišnjo novo tekmo,« je po prvi tekmi dejal trener Jure Krajnc. Jutri bo nasprotnica Cinkarne Celje ekipa Csata DSE iz Madžarske.

Spored tekem celjskih košarkaric:

Petek, 9. november, ob 14.00: Csata DSE – Cinkarna Celje

Sobota, 10. november, ob 12.00: Trešnjevka – Cinkarna Celje