Članice
Share

Danes je na sporedu 8. krog v 1. SKL. V Gimnaziji Celje – Center bodo Celjanke gostile Mariborčanke.

1. SKL ZA ŽENSKE, 8. KOLO

Sobota, 3. december, ob 17.00:
ATHLETE CELJE : MARIBOR

Po visoki zmagi nad Badelom v mednarodni regionalni ženski ligi WABA bodo celjske košarkarice v svoji dvorani tokrat gostile Maribor. Varovanke Damirja Grgića so s tekmo več zaenkrat vodilna ekipa lige, novo zmago pa bodo lovile proti Mariborčankam, ki so s štirimi zmagami zaenkrat tretje v 1. SKL za ženske. V domači zasedbi bo znova veliko odvisno od Američanke Shante Marie Evans, ki je s 17,3 točkami na tekmo najboljša strelka lige. Pri gostjah povprečno največ točk dosega Tina Cvijanovič (15,2).

Izjavi trenerjev pred tekmo: 

Damir Grgić, Athlete Celje:“Mariborčanke v tej sezoni igrajo zelo dobro. Od svojih igralk bom zahteval maksimalen pristop, kajti samo to bo dovolj, da pridemo do nove zmage. S slednjo si želimo dobrega uvoda v eno najpomembnejših tekem sezone – gostovanjem v Beogradu pri Crveni Zvezdi.”

Andrej Kuzma, Maribor:“Ob tej priložnosti bi najprej čestital vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri uvrstitvi članske reprezentance na evropsko prvenstvo, še posebej pa seveda selektorju Damirju Grgiću. Za nas je jutrišnja tekma priložnost, da mlade igralke pridobijo dragocene izkušnje, ki jim bodo koristile v nadaljnjem razvoju.”

30-11-2016-athlete-badel-1862-104-48-6