U15
Share
V dvorani Gimnazije Bežigrad se je začel zaključni turnir državnega prvenstva za dekleta do 15 let. V nedeljskem finalu se bosta pomerili ekipi Triglava in Konjic. Na prvi polfinalni tekmi so Triglavanke premagale Athlete Celje s 76:68, v napetem drugem polfinalu pa so bile Konjičanke boljše od Ježice s 50:46.

Polfinale, petek, 6, maja ob 16.00:

TRIGLAV : ATHLETE CELJE 76:68 (20:9, 28:13, 17:18, 11:28)
Horvat 27 (13 skokov), Feratovič 13 (5 skokov); Tia Šporar 32 (6 skokov), Ocvirk 13 (10 skokov).

Tekmo so bolje pričele Triglavanke, saj so hitro prišle v vodstvo 9:3 in na koncu prve četrtine vodile +11 (20:9). Tudi drugi del igre so bolje pričele Gorenjke, predvsem je bila neustavljiva Horvatova. Prvi polčas je dobil Triglav z 48:22. Tretji del igre je bil bolj izenačen, vendar so Triglavanke vseskozi držale prednost, ki so si jo priigrale ob koncu prvega polčasa. Ko so že vsi v dvorani mislili, da je tekma odločena, so se borbene Celjanke prebudile in na krilih Tie Šporar (skupaj 32 točk) in soigralk, iz minute v minuto nižale prednost. Na koncu so se jim nevarno približale, a je za preobrat zmanjkalo časa in tudi nekaj športne sreče. Triglav je tekmo dobil 76:68 in se uvrstil v finale. Igralke Athlete Celja bodo v nedeljo, 8.5. ob 14.00 naskakovale bron proti domačinkam.

DSC_1343

STATISTIKA

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Jure Kranjc, trener Athlete Celja:“Vsa čast mojim puncam za prikazano borbeno igro, predvsem v drugem polčasu. Moramo vedeti, da dekleta enostavno nimajo izkušenj iz takšnih pomembnih tekem in verjetno je prav to eden izmed razlogov, da so v prvem polčasu igrale v nekakšnem krču. Drugi polčas je bil povsem drugačen. Iz zaostanka s 30 točkami razlike, so se vrnile v igro, in prav to je tisto, kar meni, kot trenerju največ pomeni. Pokazale so, da imajo pravi karakter, in da so se več kot zasluženo uvrstile na zaključni turnir. Čestitke Triglavu za zmago.”

Miro Majkič, trener Triglava:“Čestital bi svoji ekipi, saj so si punce res zaslužile zmago. Končna razlika morda ni realna. Veseli me, da so vsa dekleta dobila priložnost. Vsekakor v drugem polčasu punce niso imele pravega odnosa. Niso se namreč borile, tudi skakale niso za vsako žogo. Čestitke tudi našim nasprotnicam, igralkam Athlete Celja, za borbo vse do samega konca tekme. Mi se moramo spočiti in ustrezno pripraviti na finalno tekmo.”

DSC_1336

Polfinale, petek, 6, maja ob 18.00:

JEŽICA : KONJICE 46:50 (9:14, 20:12, 10:6, 7:18)
Novovič 11 (7 skokov, 4 ukradene žoge), Strehovec 11 (6 skokov, 4 ukradene žoge); Kene 28 (12 skokov, 6 blokad, 5 ukradenih žog), Tajhar 8 (4 skoki).

STATISTIKA

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Miha Kobe, trener Ježice:Polfinalna tekma je bila izjemno trda, tako, kot sem pričakoval. Vseeno sem mislil, da bomo pred domačim občinstvom reagirali drugače, čeprav je to včasih dvorezen meč. Deloma smo, deloma na žalost nismo. Na koncu so imele Konjičanke več sreče, izkoristile so naše napake v obrambi, in se zasluženo uvrstile v finale, za kar jim iskreno čestitam.

Robi Matevžič, trener Konjic:Tekma je bila zelo nervozna, borbena in čvrsta. Obe ekipi si zaslužita nastop v velikem finalu, sreča pa je bila tokrat na naši strani. Seveda smo trdo delali, da smo dosegli ta rezultat. Čestitam mojim puncam in nasprotnicam za prikazano igro.

Tekma za 3. mesto, nedelja, 8. maja, ob 14.00:
ATHLETE CELJE : JEŽICA

Finale, nedelja, 8. maja, ob 16.15: 
TRIGLAV : KONJICE