Članice
Share
Košarkarice Athlete Celja so le še zmago oddaljene od 12. naslova državnih prvakinj. Suvereno so dobile tudi drugo tekmo finala te sezone, potem ko so Triglav v kranjski dvorani na Planini ugnale z 78:54. Prvo zaključno žogico bodo imele v ponedeljek, ob 18. uri, v Celju.

Gorenjkam se obeta ponovitev črnega scenarija zadnjih štirih sezon. Vselej do sedaj so se v finalnem nizu merile s Celjankami in vsakokrat v zmagah klonile s 3:0. Če bodo želele doseči sploh prvo zmago v finalu v zgodovini svojega kluba in s tem podaljšati niz, bodo morale preko vikenda v svoji igri konkretno spremeniti vložek energije ter temu dodati domišljijo in učinkovitost v napadu.


Celjanke tekmicam na osmem medsebojnem srečanju v sezoni niso dopustile niti najmanjših možnosti za uspeh. Z agresivno obrambo, hitro tranzicijsko igro in znova dobrim skokom so si v prvih sedmih minutah pripravile devet točk naskoka (14:5), Kranjčanke pa dokončno strle v drugi četrtini. Kapetanka Tina Jakovina je slabih pet minut pred polčasom zaključila delni niz 2:14, po katerem je ekipo popeljala že do 20 točk prednosti (14:34). Razmerje moči se nato do odmora ni spremenilo. Aktualne prvakinje so nadaljevale tekmo v svojem ritmu, Triglav je v drugem delu prek Žive Zdolšek dosegel le štiri točke iz igre, z rezultatom 19:45 pa je bil dvom o zmagovalkah odpravljen že po 20 minutah.

V tretji četrtini so igralke Athlete Celja brez težav kontrolirale rezultat, v zadnjem delu igre so Triglavanke popravile slab vtis in dobile 4. četrtino 21.15. Na koncu suverena zmaga Celjank 78:54 !!!

V dresu ŽKK Athlete Celje je bila s 16 točkami najuspešnejša Hrvatica Iva Slonjšak, njena rojakinja Ivana Dojkić je dodala 11 točk. Na drugi strani je Zdolškova prispevala 15 točk.

1. SKL ZA ŽENSKE, FINALE, 2. TEKMA:

Petek, 6. maja:

TRIGLAV : ATHLETE CELJE 54:78 (12:20, 7:25, 14:18, 21:15) [0:2*]
Zdolšek 15, Prevodnik in Paligorić po 8; Slonjšak 16, Dojkić 11.

STATISTIKA

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Gašper Sluga, trener Triglava:
“Čestitke nasprotnicam za zmago. Razočaran sem nad prikazanim. Pred domačimi navijači bi morali igrati bolj agresivno, z večjo željo po zmagi, zato vsem navijačem dolgujem opravičilo.”

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
“Čestitke igralkam za odlično predstavo, vse so napravile tako, kot smo se dogovorili. Igramo dobro in upam še na eno takšno tekmo. V ponedeljek bo dovolj že zmaga z eno točko, nikakor pa finalnega niza še ni konec. Dekletom ne bom dopustil, da razmišljajo o slavju. Osredotočeni moramo biti na ponedeljkovo tekmo v Celju, ki jo bomo skušali zaključiti na najboljši možen način.

3. tekma finala bo v ponedeljek, 9.5. ob 18.00 v Gimnaziji Celje-center, z neposrednim televizijskim prenosom na TVSLO2.

Vir: Aljaž Močnik/KZS in Matjaž Kramberger