U15
Share
Na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani se je zaključila sezona državnega prvenstva za dekleta do 15 let. Naslova so se na koncu razveselile Triglavanke, ki so se v ponovitvi finala iz minule sezone uspele maščevati Konjičankam in slavile zmago z 81:55. Tretjega mesta so se razveselile gostiteljice Ježičanke, ki so bile s 74:65 boljše od Athlete Celja. Za najkoristnejšo posameznico finalnega turnirja je bila izbrana Julija Kene iz Konjic.
 Končni vrstni red:

1. TRIGLAV
2. Konjice
3. Ježica
4. Athlete Celje

Najboljša peterka zaključnega turnirja:Julija Kene (Konjice), Nika Gortnar(Triglav), Nika Horvat (Triglav), Tina Strehovec (Ježica) in Tia Šporar (Athlete Celje).
Druga najboljša peterka zaključnega turnirja:Alexandra Yeisy Perez (Triglav),Mia Filipič (Konjice), Tia Tajhar (Konjice), Emma Kolbl Bauer (Ježica) in Maša Ocvirk (Athlete Celje).

Najboljša igralka zaključnega turnirja: Julija Kene (Konjice).
Najboljša strelka zaključnega turnirja:Tia Šporar (Athlete Celje).
Najboljša podajalka zaključnega turnirja:Tia Šporar (Athlete Celje).
Najboljša skakalka zaključnega turnirja:Nika Horvat (Triglav).

FINALNI TURNIR DP ZA DEKLETA U15
Ljubljana, Gimnazija Bežigrad, 6. in 8. maj 2016

Finale, nedelja, 8. maja:
TRIGLAV : KONJICE 81:55 (22:11, 16:17, 19:13, 24:14)
Gortnar 18 (6 skokov), Horvat 17 (19 skokov); Kene 14 in Filipič po 14.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Miro Majkič, trener Triglava:
“Že drugo mesto, ki smo ga v državnem prvenstvu osvojili lani, je bil zelo velik uspeh. Čestitam svojim dekletom za letošnji naslov državnih prvakinj! Vse zasluge gredo vodstvu kluba, ki je v našo ekipo vložilo ogromno energije in truda. Midva s pomočnikom sva napravila to, kar je bilo potrebno. Veseli me dejstvo, da smo dokazali, da lahko tudi v mlajših selekcijah brez kakršnihkoli različic conskega presinga v igri v obrambi, osvojimo prvenstvo, in da smo našo ekipo odlično psihološko pripravili na celoten zaključni turnir.”

Robi Matevžič, trener Konjic:
“Košarkarice Triglava so bile na finalni tekmi precej boljše nasprotnice. Prevladala je njihova moč, mi pa smo se mogoče malenkost prestrašili določenih metov, ki so jih nasprotnice zadele, za to pa jim iskreno čestitam. Punce moram pohvaliti za trdo delo skozi celotno sezono. V to, da smo tu, smo vložili ogromno truda in energije. V petek smo presenetili Ježico, moje igralke so pustile srce na parketu. Čestitam tudi tistim igralkam, ki so mogoče malenkost manj igralce, saj brez njih ne bi imeli tako kvalitetnih treningov. Upam, da bodo dekleta nadaljevala v takšnem zavzetem ritmu, in da se uvrstimo še na kakšen zaključni turnir.

Tekma za 3. mesto:
JEŽICA : ATHLETE CELJE 74:65 (21:21, 21:15, 12:15, 20:14)
Strehovec 26, Kolbl Bauer 12 (12 skokov); Šporar 28 (8 skokov, 5 podaj), Kop 14.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

DSC_1343

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Jure Kranjc, trener Athlete Celja:
Čestitke ekipi Ježica za osvojeno tretje mesto. Svojim puncam lahko tudi po zadnji tekmi na tem turnirju samo čestitam. Na obeh tekmah so imele pravi pristop in pokazale so, da je pred njimi lepa prihodnost. Dejstvo je, da je celotna ekipa še zelo mlada, in takšnih tekem je pred njimi še izredno veliko. Nimamo druge, kot da se zapremo nazaj v dvorano, in delamo naprej to, kar počnemo. Upamo, da se bo z vsem tem delom kakšna od deklet prebila v člansko kategorijo, kar je nam vsem skupaj cilj. Rezultat pri mlajših selekcija zame, kot trenerja, ni v prvem planu, bolj je pomemben razvoj deklet, in da postanejo odlične osebe, v pravem pomenu besede. Še enkrat, čestitke za prikazano igro, in želim jim vse dobro tudi v prihodnosti.

Miha Kobe, trener Ježice:
Vesel sem, da so se punce, kljub petkovi tekmi, ki je bila za njih izjemno stresna, uspele pobrati, in da je bila njihova reakcija tista prava. Zmago na tekmi za tretje mesto so si resnično zaslužile, za kar jim čestitam. Včasih se z lahkoto zgodi, da ne reagiraš prav, pride pač dan, ko ti gre preprosto vse narobe. Vesel sem, da smo osvojili tretje mesto, čeprav se sam z rezultati v mlajših kategorijah načeloma ne obremenjujem. Sem pa izredno obremenjen z napredkom mojih deklet, in zaradi tega morda včasih ne pokažem veselja, ko so vsi drugi veseli. Verjamem, da to izgleda čudno. Dekleta morajo napredovati, da je nato pred njimi svetlejša prihodnost v starejših starostnih kategorijah. Dekleta so pridna, delavna, zagnana, in zagotovo so na pravi poti. Rezultati bodo prišli, če ne letos, pa naslednje leto. Čestitam tudi ekipi Athlete Celja za odlično tekmo, rad pa bi se zahvalil vsem delavcem v klubu Ježica, ki so organizirali res odličen zaključni turnir.

Polfinale, petek, 6, maja:
TRIGLAV : ATHLETE CELJE 76:68 (20:9, 28:13, 17:18, 11:28)

STATISTIKA

JEŽICA : KONJICE 46:50 (9:14, 20:12, 10:6, 7:18)

STATISTIKA

Vir: KZS in M. Krambeger