Članice, Novice
Share

Po končani sezoni za kadetinje smo se pogovarjali z Blažo Čeh, ki se je v Celje preselila pred začetkom letošnje tekmovalne sezone. Že v prvi sezoni je 15 – letna košarkarica opozorila nase, potem ko je zelo dobro izkoristila ponujene priložnosti. 

Blaža Čeh, za vami je še zadnji vrhunec sezone, zaključni turnir kadetskega državnega prvenstva. Na koncu odlično drugo mesto, kaj reči o samem zaključnem turnirju?

Na zaključnem turnirju smo se v prvi tekmi z zelo dobro igro premagali Konjice in se uvrstile v finale. V finalu pa naša dnevna forma ni bila popolna, smo se pa kljub temu do konca dobro upirale Iliriji. Razlika na koncu je bila kar prevelika, saj bi se v ključnih trenutkih lahko tekma obrnila tudi v drugo stran.

Kako bi ocenili celotno ligaško sezono kadetinj?

Sezona kadetinj je bila zelo dolga, po drugi strani pa zanimiva. Žal so nekatere naše igralke spremljale tudi poškodbe, tako da zaključek sezone kot ekipa nismo pričakali v najboljši možni izvedbi. Vseeno pa so vsa druga mesta (waba, prvenstvo) dobra osnova za nadaljevanje, saj z isto ekipo nadaljujemo tekmovanja tudi v prihodnji sezoni.

Vi ste igrali tudi za mladinke in članice. Je bilo naporno? Številne tekme so vam sicer dodaten plus za nabiranje dodatnih izkušenj, zato ste bržkone prav vsako tekmo z veseljem odigrali, kajne?

Letos je bilo res veliko tekem. Sama sem imela visoko minutažo v kadetski in tudi mladinski ekipi, igranje v članski ekipi pa vzela kot nagrado za trud na treningih. Obenem sem si še nabrala nekaj izkušenj in spoznala članske igralke. Vesela sem bila te izkušnje.

Za vami je prva sezona v dresu prve ekipe ŽKK Cinkarna Celje. Je bil to za vas velik izziv oziroma ogromen preskok po prihodu v Celje?

Praktično je prva sezona v Celju za mano. Sama odločitev za odhod iz Pomurja je bila velik preskok, ne toliko košarkarsko, kot še bolj na vseh ostalih področjih. Hvaležna sem vsem, ki so mi to omogočili.

Kaj vam bo ostalo v spominu iz letošnje sezone? Je bil preskok iz vašega preteklega kluba v tokratnega velik?

Letošnja sezona je prinesla veliko spominov, še najbolj mi je v spominu ostal mednarodni turnir v Šopronu, pa posebna atmosfera na tribunah na dveh U17 Waba turnirjih v Beogradu. Seveda pa ne morem mimo dveh naslovov (pokalni in prvenstveni) v članski ekipi. Preskok iz Pomurja v Celje pa je dokaj velik, saj je samo število treningov in predvsem tekem neprimerljivo. Tudi vsi ostali pogoji so v Celju drugačni oziroma bistveno boljši. Toliko bolj sem po vsem doživetem vesela odločitve za Celje in tudi še bolj hvaležna trenerju Pomurja Pok Davorinu za vse kar me je naučil.

V Celju smo v tej sezoni pospremili številne tekme. Prvenstvene, pokalna, tekme v Jadranski ligi in tudi v tekmovanju EuroCup. To so bile do letošnje sezone bržkone vaše skrite skrite želje?

Res smo letos v Celju letos videli veliko tekem na najvišjem nivoju. To so sigurno želje vsake mlade športnice v karieri, jaz sem imela to priložnost da sem jih videla od blizu, v nekaterih celo sama sodelovala. Izredno sem vesela, da se dobila priložnost da sem del njih.

Pred košarkaricami je zdaj zaslužen počitek. Sezona je bila dolga in naporna, a ne?

Po dolgi sezoni bi se prilegel počitek, vendar ga kaj preveč ne bo. Bo pa ta ritem tekem, ki se je končal potrebno usmeriti v dokončanje šolskih obveznosti, potem pa bo spet kaj kmalu prišla v ospredje košarka. Upam na udeležbo v reprezentanci in glede na urnike priprav in prvenstva kadetinje ne bomo imele praktično skoraj nobene pavze.

Kako bo Blaža Čeh izkoristila premor?

Premor bom izkoristila za nekaj počitka, planiramo nekaj potovanj vendar bomo to prilagodili obveznostim, ki bodo v povezavi s košarko.

Verjetno pa tudi vi nestrpno čakate tekme članske izbrane vrste Slovenije, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu.

Zelo nestrpno čakam članske tekme Slovenije. Sama si bom ogledala tekme v Nišu v živo, sem pa že na prejšnje prvenstvu v Pragi navijala s tribun. Zdaj, ko veliko košarkaric poznam tudi kot soigralk, bom še toliko bolj goreč navijač reprezentance.

Vaše osebne želje za novo sezono?

Za naslednjo sezono si želim, da bi bila brez poškodb. Letošnje delo moramo nadgraditi in dobro energijo iz ekipe in tribun prenesti na parket. Obenem pa si moramo zadati visoke cilje, to pa so mesta višje kot v letošnji sezoni. Torej štartamo na prva mesta v kadetski, mladinki in waba ligi, v članski ekipi pa si želim da se ponovi letošnja sezona.