Novice
Share

Zaključni turnir državnega prvenstva v kategoriji deklet U15 bo letos potekal v dvorani Osnovne šole Dobrova. Ekipe, ki so se uvrstile na turnir so Felix Zasavje, Ježica A, Akson Ilirija A in naša Cinkarna Celje. Sklepni turnir najboljše četverice se bo odvil ta konec tedna. V petek, 24. maja, ko bosta odigrani polfinalni srečanji in v nedeljo, 26. maja, ko so sprva na sporedu tekma za 3. mesto, zatem še veliki finale.

Našo ekipo vodi Danica Talajić, Celjanke pa se bodo v jutrišnjem drugem polfinalu pomerile z Akson Ilirijo A. Tekma se bo začela ob 19. uri. Ob 17. uri si bosta nasproti stala Felix Zasavje in Ježica A.

Danica Talajić, trenerka Cinkarne Celje: “Skozi dolgo in zanimivo sezono skoraj nismo imeli lahkih tekem. Vse ekipe so zelo kvalitetne in veseli smo, da se nahajamo v družbi najboljših ter se zavedamo, da nas čaka težek turnir. Od svoje ekipe pričakujem maksimalno pozitiven pristop, veliko borbenost in pogum, ki nas je krasil celotno sezono. Želim, da dekleta uživajo vsako minuto, ki jo bodo preživele na igrišču. Srečno vsem sodelujočim na turnirju.”

Ana Nuša Anžič, kapetanka Cinkarne Celje: “Igralke ŽKK Cinkarne Celje smo zelo vesele in ponosne uvrstitve na zaključni turnir najboljše četverice U15. Upamo, da bomo pokazale odlično igro in verjamemo, da lahko ob dobrem dnevu prenesetimo prav vse naše nasprotnice. Vse ekipe na final four-u so odlične in o zmagovalcu bo mojem mnenju odločala dobra dnevna forma in vedno potreben kanček športne sreče. Vsem ekipam pa želim, da dokažemo, da se za prihodnost ženske košarke v Sloveniji ni za bati. Srečno!”